Nieuwe lakstraat Agterhof levert optimale kwaliteit en duurzaamheid

26/08/2008 15:36

Agterhof Houtprodukten BV

Agterhof Houtprodukten BV in Gaanderen heeft een diepte-investering gepleegd in de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten. Het bedrijf, dat al meer dan 75 jaar toonaangevend is in de productie van houten trappen en binnendeurkozijnen, beschikt sinds kort over een hypermoderne automatische lakstraat van de Italiaanse fabrikant Giardina.

Door de aanschaf van de nieuwe lakstraat kan Agterhof nu een zeer snelle doorlooptijd in het lakproces en een optimale eindkwaliteit van de lakken garanderen. In de praktijk betekent dit dat de gegronde vuren trappen tijdens de bouwfase vele malen beter beschermd zijn tegen vocht en andere invloeden. Doordat het hout tijdens het lakproces minimaal wordt opgeruwd en is voorzien van een kwalitatief hoogwaardige grondlaag, kunnen de vuren trappen gemakkelijk worden afgeschilderd.

Slijtvast

Afgelakte trappen beschikken door het nieuwe lakprocedé over een hoogwaardige, duurzame en slijtvaste oppervlakteafwerking. Een en ander betekent een absolute opwaardering van de hardhouten trap.

Door de lakbehandeling krijgen binnendeurkozijnen een fraaier uiterlijk. Het oppervlak is zeer krasvast en vele malen minder gevoelig voor vocht en andere schadelijke invloeden van buitenaf.

Microgolf droogsysteem

Tijdens het procedé in de nieuwe lakstraat worden de verschillende onderdelen in de nieuwe lakstraat voorgeschuurd en in lijn door een spuitautomaat gelakt. Vervolgens worden de UV-watergedragen lakken gedroogd door het ultramoderne MOS(R) microgolf droogsysteem. Het wateraandeel van de lak wordt door middel van microgolfstraling geactiveerd, zodat de lakfilm vanaf het houtoppervlak aandroogt. Door deze procedure worden de lakeigenschappen, zoals hechting, bestendigheid en een egaal, uniform lakaanzicht optimaal gegarandeerd. Het gevolg is tevens dat er praktisch geen water in het hout trekt en het materiaal minimaal wordt opgeruwd.

Een andere bijzondere eigenschap van het nieuwe lakprocedé is dat de lakken na de wateruitdamping door de MOS(R) direct door UV-lampen worden uitgehard. Het grote voordeel daarvan is dat de lakken dusdanig gestabiliseerd zijn, dat de gelakte onderdelen direct kunnen worden gestapeld, geschuurd en van een tweede laklaag kunnen worden voorzien.

Een investering in houten trappen en binnendeurkozijnen van Agterhof Houtprodukten BV is door de nieuwe lakmethodiek zeer de moeite waard en wordt door de kwaliteit en duurzaamheid vanzelf terugverdiend.





http://www.agterhof.nl