Toch goud voor Dennis van der Geest

26/08/2008 15:52

Weber Shandwick Nederland


- Grolsch draagt gouden prestatie Cheersch op aan judoka -

Enschede, 26 augustus 2008- Bierbrouwer Grolsch geeft Dennis van der Geest goud voor zijn Olympische Spelen. Vandaag werd de judoka op een terras in Haarlem verrast met de uitreiking van een 'Gouden Cheersch'. Aankomende maand verkoopt Grolsch het 100.000ste exemplaar van het nieuwe tapsysteem Cheersch. Een prestatie waar de brouwer trots op is - concurrerende tapsystemen hebben meerdere jaren nodig gehad om dit aantal te bereiken. De gouden prestatie is met de uitreiking van de Gouden Cheersch opgedragen aan Van der Geest, die vorig jaar door Grolsch fans uitgeroepen werd tot dé favoriete man om Grolsch mee te drinken.

In 'één handomdraai'

Cheersch is een compact en gebruiksvriendelijk tapsysteem dat zonder stroom is te gebruiken: 'getapt bier in een handomdraai'. Nu Dennis met één hand uitgeschakeld is, wordt deze slogan wel heel letterlijk. In 'één handomdraai' kan Dennis een heerlijk glas Grolsch bier tappen. Dennis van der Geest kwam ongelukkig ten val tijdens zijn Olympische optreden. Waar Dennis en heel Nederland hoopten op een gouden medaille, viel de judoka in de eerste ronde uit met een gebroken arm en spierscheuring. Grolsch draagt alle Olympische sporters een warm hart toe en Dennis van der Geest in het bijzonder.

Cheersch in het kort


- Cheersch is gelanceerd in april 2008.


- Cheersch is verkrijgbaar in supermarkten en slijterijen sinds mei 2008.


- Cheersch is verkrijgbaar bij verschillende Grolsch-horecagelegenheden sinds juni 2008.


- Verkopen Cheersch zijn boven verwachting: Het 100.000ste exemplaar wordt verkocht in september 2008, binnen een half jaar na lancering.


- Zowel in de horeca als retail wordt het tapsysteem enthousiast ontvangen.


- Het aantal verkochte Cheersch-flessen, de herhalingsaankopen, gaan navenant goed.


- Aanvullende artikelen als glazen en cooljackets zijn te koop in de Grolsch shop, bij slijterijen, online en in supermarkten.


- Adviesverkoopprijs starterskit Cheersch 34,95 euro.


- Adviesverkoopprijs 2 liter PET-flessen Grolsch 4,79 euro.





http://www.grolsch.nl/