Politie Zuid-Holland-Zuid

26/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 26-08-2008 o Persberichten district II

AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL EN OVERSPUITEN SCOOTER PAPENDRECHT De politie heeft op maandagmiddag 25 augustus twee jongens van 14 en 15 jaar uit Papendrecht aangehouden in het Oostpolderpark ter hoogte van de ijsclub. De twee bleken na controle op een gestolen scooter te rijden. Op het politiebureau bleek de 14-jarige samen met een 13-jarige vriendje uit Papendrecht de scooter gestolen te hebben. Dit deden ze afgelopen zaterdagavond in de omgeving van de Wilgenhof. De 13-jarige werd daarop ook op het politiebureau in Gorinchem verhoord. De 15-jarige aangehouden verdachte verklaarde alleen op de scooter gereden te hebben. Samen met vrienden werd de scooter overgespoten in het park. Dit werd gemeld aan de politie waardoor agenten de jongeren op het spoor kwam toen ze poolshoogte namen. Na verhoor werden de ouders van de drie jongeren in kennis gesteld en mochten ze naar huis. De scooter is in beslaggenomen en gaat terug naar de rechtmatige eigenaar. De politie onderzoekt wie nog meer hebben deelgenomen aan de overspuitwerkzaamheden.

AANGEHOUDEN NA ACHTERVOLGING
PAPENDRECHT De politie heeft in de nacht van maandag 25 augustus op dinsdag 26 augustus een 28-jarige man uit Papendrecht aangehouden na een achtervolging. Surveillerende agenten wilden de automobilist op de Kennedylaan (richting B. Keijzerweg) controleren maar hij keerde en ging er met hoge snelheid vandoor richting de Willem Dreeslaan. Er volgde een achtervolging door diverse straten waarbij de bestuurder geen richting aangaf en verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoonde. Uiteindelijk kon hij worden gestopt op de Willem Dreeslaan. De 28-jarige bleek cocaïne bij zich te hebben. Deze harddrug werd in beslaggenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor werd hij heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

VERDACHT VAN INBRAAK IN AUTO
PAPENDRECHT Een 36-jarige man uit Papendrecht is in de vroege morgen van dinsdag 26 augustus door de politie aangehouden in de Gerard Dousingel. Hij wordt verdacht van auto-inbraak. Hij probeerde een auto open te breken in de Rubensstraat. Dit werd gezien door agenten in burger. De kraak slaagde niet waarop de man wegliep. Hij werd kort daarna aangehouden. Het inbrekersgereedschap dat hij bij zich had, werd in beslaggenomen. De verdachte is in verzekering gesteld. De rechtmatige eigenaar van de auto waarin gepoogd werd in te breken is in kennis gesteld.

NOODGEDWONGEN DE BERM IN
WIJNGAARDEN Op dinsdagmorgen 26 augustus is op de Provincialeweg bij Wijngaarden een vrachtauto de berm in gereden. De 26-jarige chauffeur uit Bergen (Limburg) kwam vanuit de richting Wijngaarden aangereden toen er een tegenligger aankwam die op zijn weghelft reed. Met lichtsignalen probeerde hij de bestuurder te waarschuwen maar die bleef gewoon doorrijden. Om een ongeval te voorkomen, week de chauffeur uit naar de berm. De vrachtauto kon door de lading gefreesd asfalt niet uit de berm worden getrokken waarop de lading werd overgeladen. Een kraan kreeg de vrachtauto uiteindelijk uit de berm en twee veegautos van de provincie schoonden het wegdek waarna de weg weer werd vrijgegeven voor het overig verkeer. Van de automobilist die op de verkeerde weghelft reed, ontbreekt ieder spoor.