Ploos van Amstel Milieu Consulting richt 'Ploos Energy Services' op

26/08/2008 16:02

Ploos van Amstel Milieu Consulting

26 augustus 2008

Ploos is van oorsprong een organisatieadviesbureau dat zich focust op de relatie tussen producten/ diensten en het milieu en helpt haar klanten gericht te besparen op energie en energiekosten en bij de reductie van CO2-uitstoot. Zo gaan kostenbesparing en het realiseren van de Kyoto-doelstellingen hand in hand: Via een specifiek ontwikkeld web-based benchmarksysteem worden locaties onderling en met vergelijkbare organisaties vergeleken. Op basis van de uitkomsten van de benchmark worden energiebesparende maatregelen voorgesteld op die locaties waar het rendement het grootst is en kan gestructureerd energiemanagement worden ingericht.

De afgelopen jaren is deze aanpak zeer succesvol gebleken en is het bedrijf jaarlijks met ruim 50% gegroeid.

Nu komt het bedrijf tegemoet aan de dwingende vraag uit de markt om haar activiteiten te internationaliseren.'Hoofdreden is dat diverse internationale aanbieders van energiebesparende maatregelen de diensten van Ploos als 'groen marketinginstrument' willen aanbieden ter ondersteuning van hun eigen relaties en (nieuwe) klanten. Daarnaast vragen internationale organisaties om instrumenten, die duidelijk maken waar het meeste energie bespaard kan worden. Deze recente ontwikkelingen onderstrepen de waarde van duurzaam ondernemen op strategisch niveau binnen grote internationale ondernemingen/ multinationals en de kracht van energie benchmarking', aldus directeur eigenaar Joost van Ploos van Amstel.

Daarom is vanaf heden de internationale werkmaatschappij Ploos International Energy Services BV operationeel onder leiding van Tom van der Mésche. Hij geeft het internationale team vorm en richting. De onderneming zetelt in Maarheeze en gaat met geselecteerde partners wereldwijd de diensten van Ploos vermarkten. 'Ploos Energy Services' heeft met name toegevoegde waarde voor middelgrote tot grote ondernemingen en dan in het bijzonder voor multisite organisaties zoals bijvoorbeeld: banken, kantoren, scholen, overheden (waaronder openbare verlichting), dealerbedrijven en retailketens.

//////////EINDE PERSBERICHT//////////