Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 26 augustus 2008

TWEE KABELDIEVEN AANHOUDEN
Naar aanleiding van een melding dat er kabels werden gestolen stelden politieagenten van district Noord in de nacht van maandag op dinsdag een onderzoek in. Rond één uur zagen de politieagenten in een woning aan de Stadhoudersweg twee rollen kabels liggen, die vermoedelijk afkomstig waren van de werkzaamheden voor de deur. Door de agenten werd de inwoners gesommeerd de deur te openen waarna een 32-jarige vrouw en een 43-jarige man zijn aangehouden. De twee kabelrollen zijn in beslag genomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELEN VROUW
CENTRUM - Politieagenten van district Centrum hebben in de nacht van maandag op dinsdag op de Houtlaan een 40-jarige man aangehouden, nadat hij zijn 42-jarige echtgenote had mishandeld. De man had zijn vrouw met bed en al omver gegooid, en had haar geslagen. Zij liep hierbij letsel aan haar oog op. Ook in de richting van de politieagenten was de man erg agressief. Onder het waakzame oog van een politiehond besloot de Rotterdammer uiteindelijk toch mee te werken. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING VRIENDIN
FEIJENOORD - Op de Nassauhaven hebben politieagenten van district Feijenoord-Ridderster maandagochtend een 43-jarige man aangehouden nadat hij zijn 21-jarige vriendin had mishandeld. De Rotterdammer had met een mes de kleren van de vrouw kapot gesneden. Ook had hij haar geslagen. De man werd overgebracht naar een politiebureau, waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.

INBRAAK IN BESTELAUTO'S
BERGSCHENHOEK - De politie stelt een onderzoek in naar de inbraak in drie bestelauto's die geparkeerd stonden aan de Hoeksekade. Maandagmorgen rond half acht werden de inbraken ontdekt. Uit de auto's zijn diverse gereedschappen en navigatiesystemen weggenomen. Een buurtonderzoek is ingesteld.

JONGENTJE LICHT GEWOND NA AANRIJDING
PRINS-ALEXANDER - Een 2-jarige Rotterdam jongentje is maandagmiddag rond vijf uur op de Pijlbrem licht gewond geraakt toen hij plotseling de weg overstak en werd aangereden door een 19-jarige Rotterdamse automobiliste. Het slachtoffertje liep diverse schaafwonden op en is voor controle overgebracht naar het IJssellandziekenhuis. Na onderzoek bleek dat de bestuurster stapvoets reed en dat het ventje plotseling de weg overstak.

RIJBEWIJS INGEVORDERD BIJ VERKEERSCONTROLE
ROTTERDAM-WEST - De politie van district Rotterdam-West heeft maandagavond, tussen zes- en elf uur, een verkeerscontrole gehouden op verschillende locaties, zoals de Spaansebrug, de Parallelstraat Oostzijde en de Giessenbaan. In totaal werden 29 processen-verbaal uitgereikt. De overtredingen liepen uiteen van het niet dragen van de autogordel tot het niet APK gekeurd zijn van de auto. Eén snelheidsovertreding sprong eruit. Op de Giessenbaan, waar de max. snelheid 50 km/uur bedraagd, reed een auto met een snelheid van 104 km/uur. Het rijbewijs van de bestuurder, een 36-jarige Rotterdammer, werd ingevorderd.

ALCOHOL- EN VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Om de verkeersveiligheid te vergroten hielden politieagenten van district Oost maandagavond een alcoholcontrole op de Admiraliteitskade. Tussen half zeven en tien uur zijn 25 bestuurders gecontroleerd. Eén van hen bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt had had 0.8 promillage alcohol in zijn bloed. Op de Oostzeedijk werd 's middags gecontroleerd op snelheid. Eén bestuurder reed te hard. Hij werd geklokt op 70 km/uur. Tevens werd bekeurd voor het dragen van geen autogordel, het rijden over een doorgetrokken streep en het niet handsfree bellen. In totaal kregen 22 automobilisten een bekeuring.

JONGEN BEROOFD; GETUIGENOPROEP
PRINS-ALEXANDER - Een 19-jarige Capellenaar is maandagavond rond kwart over zes op de Varnasingel terhoogte van de brug naar de Bordeauxdreef door twee jongens beroofd. Het slachtoffer, die op de fiets was werd door de berovers aangesproken met de vraag of hij een sigaret had. Toen hij stopte kreeg hij een harde klap op zijn achterhoofd waardoor hij op de grond viel. Tijdens zijn val voelde hij een stekende pijn in zijn rechterzij. Door zijn val kwam het slachtoffer op zijn MP3 terecht waarna zijn berovers de oordopjes uit zijn MP3 trekken en er vervolgens vandoor gaan. Nadat zijn belagers zijn vertrokken staat het slachtoffer op en bemerkt hij dat hij in zijn recherzijde is gestoken waardoor hij een ondiepe snee opliep.
De jongen is voor behandeling overgebracht naar het IJsellandziekenhuis.
De politie is opzoek naar getuigen van deze overval. Het signalement van de twee verdachten luidt:
Dader 1: een manspersoon met een licht getinte huidskleur, 18 of 19 jaar oud, ongeveer 1.75 lang, kort haar en een normaal postuur. Deze verdachte droeg witte sportschoenen.
Dader 2: een manspersoon met een donkere huiskleur, eveneens 18 of 19 jaar oud, ongeveer 1.70 lang, opvallend veel lang zwart haar in dreadlocks. Hij droeg een zwart vest, een donkerblauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen.
Mocht u getuige zijn geweest of over informatie beschikken die kan leiden
tot de aanhouding van deze berovers, belt u dan met 0900-8844, of anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

VROUW STEEKT AUTO VRIEND IN BRAND
Op De Bonaire hebben politieagenten van district De Eilanden zondagavond een 38-jarige vrouw uit Hellevoetsluis aangehouden, nadat zij de auto van haar 48-jarige vriend in brand had gestoken. De vrouw was boos, omdat zij nog geld van haar vriend zou krijgen. Door de brand ontstond kortsluiting in de auto, die hierdoor is gaan rijden. De auto kwam tot stilstand tegen de schutting van de buren, die vervolgens eveneens vlam vatte. De vrouw in overgebracht naar een politiebureau, waar zij werd ingesloten.

TWEE AANHOUDINGEN NA DIEFSTAL UIT WONING
ROTTERDAM-FEIJENOORD - Maandagmiddag, om ongeveer half zes, kregen politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster een melding dat er een diefstal was gepleegd uit een woning aan het Sandelingplein. Daar aangekomen zagen zij een man weglopen met een tas. Deze man, een 44-jarige Rotterdammer, bleek inderdaad enkele goederen uit een woning te hebben weggenomen, zoals een computermonitor en een Ipod. De man is aangehouden. Op aangeven van getuigen werd kort daarna een tweede verdachte, een 41-jarige Rotterdamse aangehouden. Ook zij was in het bezit van goederen uit dezelfde woning.

GEZIN TREFT NA VAKANTIE LEGE WONING AAN
Na een vakantie van twee weken trof een gezin uit Spijkenisse hun woning aan het Scherpgras volledig overhoop gehaald aan. Er waren verschillende waardevolle sieraden en een complete collectie kristal gestolen. Ook de auto, waarvan de sleutels in de woning lagen, was door de inbreker(s) meegenomen. De politie heeft sporenonderzoek in de woning gedaan. Nader onderzoek naar de inbraak wordt ingesteld.

CONTROLE BRIELSE MEER
BRIELLE - In het afgelopen weekeinde hield de Zeehavenpolitie toezicht op het Brielse Meer, om de veiligheid op het water te verhogen. Zowel zaterdag als zondag werd door politieagenten met boten toezicht gehouden op bestuurders van motorboten en vissers. In totaal zijn 30 vissers gecontroleerd, waarvan er 2 een proces-verbaal kregen. 41 keer werd een nautische controle uitgevoerd waarbij ondermeer werd gecontroleerd op alcohol gebruik. Eén schipper kreeg een proces-verbaal omdat hij teveel had gedronken. Eén proces-verbaal is opgemaakt voor te snel varen en drie voor het niet tonen van een registratiebewijs snelle motorboot. Eén schipper kreeg een bekeuring omdat hij in het geheel geen registratiebewijs had.

MAN AANGEHOUDEN NA DIEFSTAL AUTO
VLAARDINGEN - Maandagmiddag, om ongeveer twee uur zagen surveillerende politiemensen een hun bekende man rijden op de Boslaan. Toen zij wilden keren om hem te controleren ging hij er vandoor. Toen de politiemensen bij de kruising Boslaan/Schiedamseweg aankwamen stond de auto tegen een boom. De bestuurder was verdwenen. Op aangeven van getuigen werd hij in de bosjes aan het Emmaplein aangetroffen. De man, een 34-jarige Vlaardinger bleek door de klap gewond geraakt. Hij is door de GGD overgebracht naar het Vlietlandziekenhuis en na behandeling aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De auto waarin hij had gereden bleek in de nacht van zondag op maandag gestolen vanaf de Prof. Telderstraat in Vlaardingen.

VIER VROUWEN AANGEHOUDEN NA BEDREIGING EN VECHTPARTIJ

NOORD - De politie van district Noord heeft maandagmiddag op het Ammersooiseplein vier vrouwen aangehouden, die met elkaar de vuist waren gegaan. De vrouwen hadden een langslepende ruzie over een verdwenen telefoonadapter. Na enkele bedreigingen waren zij vervolgens slaags geraakt. Hierbij hadden zij een hamer en een mes ter hand genomen. Deze wapens waren door omstanders afgepakt, voordat ze elkaar ermee hadden kunnen verwonden. De gealarmeerde politieagenten brachten de vier vrouwen, in de leeftijd van 19 tot 46 jaar uit Rotterdam en Spijkenisse, over naar het politieagenten.