Hulpverleningsregio Haaglanden


Hulpverlening Brechtzijde, Zoetermeer

Zoetermeer, 26 augustus 2008

Werknemers verhuisbedrijf onwel

Zoetermeer Op dinsdagochtend kwam bij de alarmcentrale van de brandweer de melding binnen dat werknemers van een verhuisbedrijf onwel waren geworden tijdens het ontmantelen van een wasserij. De wasserij maakte onderdeel uit van een leegstaand verzorgingshuis aan de Brechtzijde.

Omdat de brandweer rekening hield met de mogelijkheid dat gevaarlijke stoffen de oorzaak zou kunnen zijn van de klachten is ook een speciale eenheid voor bestrijding van ongevallen met gevaarlijke stoffen gealarmeerd. Gezien de beperkte omvang van het incident is deze eenheid niet ingezet.

De ambulancedienst was met meerdere eenheden ter plaatse omdat er sprake zou zijn van meerdere slachtoffers. Na onderzoek door ambulancepersoneel zijn uiteindelijk 4 werknemers voor verder onderzoek overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving.

Na onderzoek door de brandweer is vastgesteld dat de gemorste vloeistof voornamelijk bestond uit geconcentreerd schoonmaakproduct. De brandweer heeft de restanten geneutraliseerd met behulp van veel water en absorbsiekorrels.

Tijdens het incident zijn de verhuisactiviteiten in het pand tijdelijk gestaakt.