Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Panorama Dillenburg: historisch wonen en een Trattoria op de koop toe!

Het Dillenburgpunt op de kop van (de wijk) Feijenoord is één van de mooiste plekken van Rotterdam. Hier vindt op 19 september de feestelijke oplevering plaats van de woningen in Panorama Dillenburg. Op dat moment wordt ook het officiële startsein gegeven voor de Trattoria die in het complex komt: een restaurant naar Italiaans model.

De sloop in 2007: alleen de karakteristieke gevels bleven staan.

Uniek project

De renovatie- en bouwperiode van de 74 historische panden tot ruime, moderne en comfortabele woningen heeft bijna twee jaar geduurd. De Nieuwe Unie (nu: Woonstad Rotterdam) startte in 2007 met dit unieke project. De voorgevels liet men staan en de rest werd gesloopt.

Klassiek-modern

De gevels zijn, met behoud van authentieke details, nu geheel gerenoveerd. Daarachter werden evenzoveel compleet nieuwe woningen gebouwd, met de verdiepingshoogte en diversiteit van vroeger en het comfort van nu. Het resultaat: een klassiek-modern complex met een schitterend uitzicht over de rivier en de Rechter Maasoever. Samen met het Havenbedrijf Rotterdam knapt de deelgemeente ook het omliggende gebied, waaronder de kade, op. Want op zon mooie plek moet men toch kunnen flaneren!

Restaurant op de punt

Op de punt van Panorama Dillenburg wordt op de begane grond Trattoria Dillenburg gevestigd: een restaurant dat een hoge kwaliteit voedsel biedt met eerlijke ingrediënten tegen een redelijke prijs. De Trattoria zal fungeren als leerbedrijf voor een Regionaal Opleidingen Centrum (ROC) en stageplaatsen bieden aan VMBO-studenten. Daarbij wordt vooral werk gemaakt van het stimuleren van ondernemerschap. Naar verwachting opent Trattoria Dillenburg in het voorjaar 2009 de deuren.

Panaroma Dillenburg: oplevering over een paar weken