Politie Zaanstreek-waterland

Getuigen overval Febo gezocht

Purmerend o De politie is op zoek naar getuigen van een overval op de Febo snackbar aan het Venediën die plaatsvond op maandagavond kort na half elf.

Twee negroïde mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden twee medewerksters met een vuurwapen. Er waren op het moment van overval geen klanten in de winkel. Na de overval liepen de twee mannen met een paar honderd euro buit linksaf de zaak uit richting postkantoor. Van de overvallers zijn de volgende signalementen opgegeven:

Overvaller 1: 30- à 40-jarige negroïde man met een opvallend donkere huidskleur. Hij was ongeveer 170 cm lang en had korte onverzorgde dreadlocks in zijn haar en een zwarte ringbaard van een aantal dagen. De man was gekleed in een korte, donkere, lederen jas en een donkere broek.

De tweede overvaller was tussen de 20 en 30 jaar oud, in ieder geval een stuk jonger dan de andere man. Deze negroïde man was ongeveer 180 cm lang en had ook een donkere huidskleur. Hij droeg een donkblauwe sweater met capuchon en sprak gewoon Nederlands.

Getuigen die de overvallers aan de hand van de signalementen denken te herkennen of iets kunnen zeggen over de vluchtroute worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Recherche via 0900-8844.