Gemeente Anna Paulowna


Burgemeester Pennink neemt ontslag

Burgemeester Arnoud-Jan Pennink van de gemeente Anna Paulowna heeft vrijdag zijn ontslag ingediend bij de Koningin. Dit heeft hij gisterenavond aan de gemeenteraad en vanmorgen aan de medewerkers van de gemeente bekendgemaakt. In zijn ontslagbrief verzoekt hij de koningin of zijn ontslag per 1 oktober of zoveel eerder kan ingaan. Burgemeester Pennink gaat zich inzetten voor de kwaliteit van het onderwijs in de functie van voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland.

Al bekend was dat Pennink zijn huidige termijn in Anna Paulowna niet zou afmaken. De studie van zijn zoon noodzaakt hem om over enkele jaren terug naar de Randstad te verhuizen.

Het mislukken van Seta-3 was een teleurstelling voor Pennink. In zijn brief aan de medewerkers zegt hij dat hij daardoor moeite heeft om blijvend inspiratie te vinden in het ambt van burgemeester van Anna Paulowna. Dit komt niet omdat de contacten binnen en buiten het gemeentehuis mij geen voldoening schenken. Het maakt me niet gelukkig langs de zijlijn te staan wanneer visie en opvattingen worden gevraagd. En op het moment dat je geen passie meer in je werk kent, is het tijd om te vertrekken, aldus de burgemeester.

Arnoud-Jan Pennink werd in maart 2002 burgemeester van de Polder. Voor zijn benoeming in Anna Paulowna was hij directeur van een grote scholengemeenschap.