Senternovem


26-08-2008 | Bodemkwaliteitskaarten en -plannen op website BIELLS

Bodem+ roept bodemkwaliteitsbeheerders op om gegevens over bodemkwaliteitskaarten en -plannen te publiceren op de website van BIELLS. Doel is om alle kaarten en plannen op één centrale website te bewerken en te beheren, zodat toepassers van grond en baggerspecie snel en toegankelijk kunnen raadplegen welk beleid een gemeente hanteert.

In het kader van het Besluit bodemkwaliteit hebben veel gemeenten hun bodemkwaliteitskaart en -plan recent geactualiseerd. In dat geval verzoeken wij u om de gewijzigde gegevens aan het secretariaat van BIELLS door te geven zodat deze aangepast kunnen worden op de website van BIELLS.

Via de website is op dit moment al zichtbaar welke gemeenten een bestaande bodemkwaliteitskaart hebben (en waarschijnlijk gebruik maken van het overgangsrecht van het Besluit bodemkwaliteit) en welke nog geen kaart hebben (en dus terugvallen op het generieke toepassingsbeleid van het Besluit bodemkwaliteit). Tevens presenteert BIELLS of de kaart analoog of ook digitaal beschikbaar is. Bodemkwaliteitskaart

Externe links (worden geopend in een nieuw venster)

website BIELLS