Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 26 augustus 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 19 augustus 2008. Toelichting: Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies: Instemmen met de besluitenlijst. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Verbreding A2: Aanleg tijdelijke carpoolplaats Abcoude en verplaatsen bouwbord Broekzijdse Hof van AM Wonen. Toelichting: Voor het uitvoeren van de werkzaamheden aan de A2 is het noodzakelijk de huidige carpoolplaats achter de bushalte afslag Abcoude tijdelijk te verplaatsen. Zodoende kan voorbelasting en ophoging voor de nieuwe afrit en zichtwal worden gestart. De tijdelijke carpoolplaats sluit aan op het onbewoonde gedeelte van de Doude van Troostwijkstraat en ligt buiten de toekomstige werkgrenzen voor de rotonde Tombesweg/Wijngaerdtlaan. De carpoolplaats wordt groter dan bestaand; circa 20 plaatsen. De locatie voor de tijdelijke carpoolplaats is geschikt als locatie voor het tijdelijke bouwbord voor de verkoop van het project Broekzijdse Hof. De tijdelijke carpoolplaats wordt overbodig medio 2011 op het moment dat een nieuwe carpoolplaats binnen de nieuwe afrit Abcoude wordt opengesteld. Ambtelijk advies:
1. Instemmen met locatie tijdelijke carpoolplaats Abcoude.
2. Op grond van artikel 3.22 Wro tijdelijke ontheffing en bouwvergunning gedurende een periode van 1 jaar te verlenen voor het plaatsen van een reclamebord wanneer na publicatie van het voornemen tot het verlenen van ontheffing en bouwvergunning geen zienswijzen worden ingediend. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Vrijstelling voor kleine woning Binnenweg 5 te Baambrugge. Toelichting: De schuur aan de Binnenweg 5 is in een slechte staat. De eigenaar was voornemens deze schuur te slopen, maar deze blijkt een bijzondere cultuurhistorische waarde te hebben. Dit is bevestigd door advies van de RACM en de monumentencommissie. Om instandhouding te verzekeren heeft de aanvrager een verzoek ingediend om het bouwwerk te restaureren en er een woning in te realiseren. Voor het behoud van cultuurhistorisch waardevolle bijgebouwen kan door de provincie medewerking worden verleend. In de opzet van de binnenweg met de karakteristieke lintbebouwing is het wenselijk de oorspronkelijke opzet zo min mogelijk geweld aan te doen. De invulling met een kleine woning binnen de bestaande omvang van de schuur past in dit principe. Ambtelijk advies:
- Instemmen met het starten van een vrijstellingsprocedure volgens artikel 19 lid 1 van de WRO (oud).
- Indien geen zienswijzen worden ingediend, verklaring van geen bezwaar indienen bij Gedeputeerde Staten van Utrecht en aansluitend vrijstelling en bouwvergunning verlenen. B&W-besluit: Overeenkomstig voorstel besloten. Bij vergunningverlening voorwaarde opnemen parkeren op eigen erf.


---

PORTEFEUILLE: wethouder J. Vonk-Vedder


1. Project uitbreiding Angstelborgh. Ambtelijk advies: De raad een projectopdracht te laten vaststellen voor het realiseren van 18 woonzorgeenheden in samenwerking met Westhoek Wonen op de huidige Angstelborghlocatie. B&W-besluit: Aanhouden tot B&W volgende week, aangepast voorstel voorleggen.

PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode


1. Informatie raad uitstel gunning Leisurecentrum. Ambtelijk advies: Bijgaande brief aan raadsleden ter kennisname te versturen. B&W-besluit: Aanhouden en volgende week opnieuw in B&W behandelen n.a.v. opmerkingen. Specifiek benoemen de aanleiding en belang van dit project en de samenhang in relatie tot andere projecten.

Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 2 september 2008. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 26 augustus 2008

O P E N B A A R

PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng


1. Aanvraag ontheffing plaatsing afvalcontainer t.h.v. Kerkplein 4 te Abcoude. Toelichting: In de maand juli 2008 is er een verzoek binnengekomen voor ontheffing voor het plaatsen van één afvalcontainer t.h.v. het perceel Kerkplein 4 te Abcoude t.b.v. sloopwerkzaamheden bij het genoemde adres. Op grond van artikel 2.1.5.1 van de APV is een ontheffing nodig om de weg te gebruiken anders dan overeenkomstig de bestemming daarvan. Het advies is ontheffing te verlenen in de periode van zaterdag 4 oktober t/m dinsdag 7 oktober 2008 en volgens de voorwaarden, gesteld in de brief van 14 augustus 2008. Ambtelijk advies: Geadviseerd wordt de vergunning te verlenen. Mandaatbesluit d.d. 14-08-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.

PORTEFEUILLE: wethouder D.L. Kok


1. Aanvraag lichte bouwvergunning het plaatsen (geheel vernieuwen) van een tuinberging, Kerkstraat 112, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 15-08-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
2. Aanvraag lichte bouwvergunning veranderen voorgevel winkelpand, Kerkplein 4, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-08-2009: Overeenkomstig voorstel besloten.
3. Aanvraag lichte bouwvergunning plaatsen overkapping in steeg naast woning, Raadhuislaan 3, Abcoude. Ambtelijk advies: Bouwvergunning verlenen. Mandaatbesluit d.d. 20-08-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.
4. Principeverzoek voor de bouw van een jongveestal aan de Rijksstraatweg naast nr. 107 te Baambrugge. Toelichting: Een dergelijke principeverzoek is in het verleden als eens gedaan. De agrarische beoordelings- commissie had toen negatief geadviseerd omdat zwaarwegende argumenten ten aanzien van de doelmatigheid van de agrarische bedrijfsvoering ontbraken. Door uitbreiding van het bedrijf is de situatie iets anders komen te liggen en is niet zozeer de bedrijfsvoering maar meer de situering van de stal het struikelblok. Daarnaast loopt deze ontwikkeling vooruit op de discussie die in het kader van het bestemmingsplan moet plaatsvinden. Verzoeker heeft aangegeven met een nieuw voorstel voor een andere locatie te komen. Ambtelijk advies: Het principeverzoek voor het oprichten van een jongveestal op het perceel naast Rijksstraatweg 107 afwijzen op grond van de door het stedenbouwkundig bureau aangegeven argumenten. Mandaatbesluit d.d. 20-08-2008: Overeenkomstig voorstel besloten.


---