RTL Group

'Uitstel van executie' bij RTL 4 behoedt wanhopige huizenbezitters voor genadeloze veilighamer

Wie kent het niet, de druk van het betalen van je hypotheek, iedere maand weer. Er hoeft soms maar iets tegen te zitten en er is al een probleem. Ook onverwachte gebeurtenissen kunnen het leven behoorlijk op zn kop zetten, zeker ook financieel. Voorvallen als ontslag, echtscheiding, faillissement, ongeval of sterfgeval kunnen er voor zorgen dat het maandelijkse hypotheekbedrag niet meer op te hoesten is. Wat velen niet weten is dat na drie maanden niet betalen huizen al in de executieverkoop gaan voor een prijs die schrikbarend ver onder de werkelijke waarde ligt. Mensen blijven dan achter zonder huis én met een enorme schuld, iets wat een ieder kan overkomen.

RTL 4 start op dinsdag 26 augustus met Uitstel van Executie. Martijn Krabbé, gesteund door een team van specialisten, zet in deze programmaserie alles op alles om mensen te helpen die van hun hypotheekverstrekker het bericht hebben gekregen dat hun huis op een veiling zal worden verkocht. Om de wanhopige huizenbezitter voor de genadeloze veilinghamer en enorme financiële schade te behoeden, wordt de hulp ingeschakeld van een makelaar en hypotheekadviseur, een bouwkundige en een professionele budget coach.

Martijn en zijn team proberen eerst uitstel te krijgen. Als dit lukt gaan ze aan de slag om het huis voor een normale prijs op de markt te brengen. De woning krijgt een opknapbeurt en ook wordt er naar nieuwe woonruimte gezocht. Aan het eind van het programma wordt de balans opgemaakt en kunnen de bewoners hopelijk weer een beetje gaan genieten van het leven.

Website: rtl.nl/uitstelvanexecutie

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf dinsdag 26 augustus, tussen 21.30 en 22.30 uur.

Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, persdienst RTL Nederland via tel. 035 - 6718667 of onno.posthuma@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.

Deze site maakt uitgebreid gebruik van de mogelijkheden van JavaScript. Uw browser ondersteunt geen JavaScript of JavaScript-ondersteuning is uitgeschakeld. Hierdoor zult u bepaalde onderdelen van de site niet kunnen gebruiken.