Ingezonden persbericht

Terror Jaap werkt voor het goede doel
BN'ers zijn goed bezig deze zomer

Door een dag vrijwillig te werken, verdient een aantal BN'ers sponsorgeld voor een goed doel naar eigen keuze. Hiermee laat de Nationale Jeugdraad zien dat het leuk en makkelijk kan zijn om iets voor het goede doel te doen. Jaap Amesz, alias Terror Jaap, werkt dinsdag 26 augustus vrijwillig een dag als radio-DJ bij jongerenzender FunX.

Jaap Amesz (winnaar van de Gouden Kooi) werkt op dinsdag 26 augustus vrijwillig als radio-DJ bij urbanzender FunX. Samen met de presentator van het ochtendprogramma Start zal Jaap de luisterende jongeren letterlijk wakker schudden.

De Jeugdraad wil jongeren laten zien hoe makkelijk het is om goed bezig te zijn. Iedereen kan op een creatieve manier iets goeds doen voor een ander. Je doet gewoon iets wat je toch al goed kunt of leuk vindt voor een goed doel. Jaap: 'Een leukere manier van vrijwillig werken kan ik mij niet bedenken. Ik ben niet op mijn mondje gevallen en het lijkt me dan ook hartstikke mooi om mijn talent als DJ in te zetten!'

Jongeren vanuit heel Nederland kunnen deze actie ondersteunen. Zij kunnen tussen 07.00u en 10.00u luisteren naar het ochtendprogramma. Ook kunnen zij bellen en mailen naar de studio en op die manier een aandeel te leveren aan het radioprogramma.

Deze actie wordt financieel gesteund door FunX. Zij stellen een bedrag van ¤500,= beschikbaar om te overhandigen aan Kika (Kinderen Kankervrij)het goede doel dat Jaap uitkoos. Jaap:'Waarom Kika? Kinderen hebben de toekomst ook kinderen met kanker moeten een toekomst krijgen!' Kika werft fondsen die ten goede komen aan de kinderkankercentra in Nederland. Tijdens de uitzending zal een medewerker van de stichting een cheque in ontvangst nemen.

Jaap is niet de enige BN'er die zich voor de actie inzet. Roué Verveer (cabaretier, bekend van o.a. Comedytrain en Freshwagon) en Mohammed Fouradi (zanger, bekend van o.a. de single '1 ding' van rapduo Fouradi) gingen hem al voor. Zij werkten een dag als conducteurs bij de Nederlandse Spoorwegen en verdienden zo sponsorgeld voor de Stichting Cystic Fibrosis.

Kijk ook op www.jeugdraad.nl
---

Noot voor redactie,