Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ; TEVENS UITNODIGING!

FEESTELIJKE 'ROLL-OUT' EERSTE VLIEGTUIG VAN

NIEUWE NEDERLANDSE LUCHTVAARTMAATSCHAPPIJ

Dinsdag 26 augustus om 16.00 uur (open vanaf 15.00 uur) vindt de feestelijke roll-out plaats van het eerste vliegtuig, een Cessna Citation Mustang, van Nederlands jongste luchtvaartmaatschappij:

Sky-Taxi.nl.

De heer Martin Schröder zal deze roll-out op een 'flitsende' wijze starten. Daarna zal hij het vliegtuig vanachter een historische 'Martinair' Dakota DC-3 naar voren trekken.

Ook worden korte toespraken gehouden door Martin Schröder, grondlegger van Martinair, en Roland Kortenhorst, oprichter van Sky-Taxi.nl. Kortenhorst was Gedurende de afgelopen zes jaar actief als Tweede Kamerlid en voor die tijd zat hij in de jacht- en scheepsbouw.

Sky-Taxi.nl doorbraak in Europees zakenvervoer.

Sky-Taxi.nl gaat taxidiensten aanbieden aan met name de zakelijke reiziger die een enorme tijdwinst ten opzichte van conventioneel reizen wil realiseren. De reiziger zit meestal binnen 10 minuten nadat hij zijn auto heeft geparkeerd in de lucht. Dat kan vanaf Schiphol, maar ook vanaf fileloos te bereiken (kleine) velden. De reis is daarna altijd rechtstreeks, zonder tijdrovend over te hoeven stappen. Tenslotte komt de reiziger aan op een vliegveld vlakbij het reisdoel. Sky-Taxi.nl doet haar marketing dan ook onder het motto:

's Morgens weg, ?.'s avonds weer thuis!

Bovendien kan Sky-Taxi.nl op zo'n 1200 velden in Europa landen terwijl de reguliere lijndiensten zo'n ca. 140 tot 180 velden aanbieden.

Een echte taxi; maatwerk luchtvervoer ook voor de 'gewone' zakenreiziger betaalbaar!

Net als de gewone wegtaxi is bij Sky-Taxi géén abonnement of afnameverplichting nodig. Men betaalt per reis. De no-nonsense bedrijfsvoering en de efficiency van het vliegtuigtype houden de kostprijs relatief laag. Bij reizen met twee à drie man is die maar zelden hoger dan reguliere tickets en hotelnachten. Deze efficiënte reisvorm is hierdoor ook bereikbaar voor de reguliere zakenreiziger!

'The perfect office above the clouds'

De tweemotorige 'Cessna Citation Mustang' biedt plaats aan twee piloten en vier passagiers en is verder volledig als verkeerstoestel uitgerust. Het is een ideale werkplek; de klant zit met zijn/haar mensen tegenover elkaar, met een ruime tafel ertussen. Bovendien is de cabine erg rustig door de grote vlieghoogte ver bóven het weer. Tenslotte, beschikken de vliegtuigen over een satelliettelefoon en een toilet.

Ondernemers binnen de onderneming, en opgezet als lijndienstmaatschappij Onderdeel van het bedrijfsmodel van Sky-Taxi.nl is dat personeel participeert in het bedrijf: (Captain-)piloten kunnen mede-eigenaar van een vliegtuig worden. Bovendien kan hun goede service, die tot nieuwe klanten leidt, leiden tot een premie!

Tenslotte is Sky-Taxi.nl volgens dezelfde type vergunningen georganiseerd als alle lijndienstmaatschappijen, om ieder kwaliteitsverschil uit te sluiten: het veeleisende AOC 'Air Operator Certificate'.

Gestart !!! Groei naar vijf vliegtuigen
Vanaf de 'roll out' kan daadwerkelijk geboekt worden. Vanaf medio september wordt met klanten gevlogen.

In ongeveer een jaar tijd groeit het bedrijf naar totaal vijf vliegtuigen met, naast Schiphol en Lelystad, ook een locatie op Groningen (Eelde Airport).



Ingezonden persbericht