Persbericht

Citrix introduceert XenApp 5, de oplossing voor application delivery op fysieke en virtuele desktops


- doorbraak in kosten, gebruikersgemak en prestaties verhoogt adoptie applicatievirtualisatie -

Vianen, 26 augustus 2008 - Citrix Systems, Inc. (Nasdaq:CTXS), wereldwijd marktleider op het gebied van application delivery infrastructure, introduceert Citrix XenApp 5, de nieuwste versie van de meest gebruikte applicatievirtualisatie-oplossing ter wereld. Deze nieuwste versie van Citrix vlaggenschipproduct (voorheen bekend als Presentation Server) veroorzaakt een doorbraak in de prestaties en kosten van applicatievirtualisatie. Zo starten applicaties tot wel tien keer sneller op, waardoor het gebruikersgemak drastisch toeneemt en de kosten van applicatiebeheer worden teruggedrongen met meer dan 25 procent ten opzichte van eerdere versies. XenApp 5 maakt het nog gemakkelijker voor gebruikers om applicaties te centraliseren in het datacenter en ze als on-demand service te leveren naar zowel fysieke als virtuele desktops, zowel in combinatie met Citrix XenDesktop als bij apart gebruik, zowel voor offline- als online-gebruik. Deze benadering verbetert beveiliging, de productiviteit van eindgebruikers en kan miljoenen euro s besparen ten opzichte van traditionele methodes van het installeren en beheren van applicaties.

XenApp 5 is een end-to-end virtualisatie-oplossing die de horizon verbreedt van gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid, voor zowel lokale als hosted applicaties , zegt Mark Bowker, analyst bij Enterprise Strategy Group. Daarbij brengt XenApp nieuwe en bestaande gebruikers een welkome prestatieverbetering tegen een aantrekkelijke prijs beide factoren zijn erg belangrijk voor bedrijven die in deze economische tijden investeren in strategische technologieën.

XenApp is een belangrijke component van de Citrix Delivery Center productfamilie. In combinatie met Citrix XenDesktop en Citrix XenServer creëert XenApp een end-to-end virtualisatie-oplossing die zowel servers, applicaties als desktops omvat. De introductie van XenApp 5 staat centraal op 9 september 2008, als onderdeel van een wereldwijd, online introductie-evenement genaamd Citrix Delivery Center Live! Dit virtuele evenement is het eerste in een serie die in de tweede helft van 2008 zal plaatsvinden, waarin de hele Citrix Delivery Center productfamilie aan bod komt. Dit eerste evenement bevat presentaties, chatsessies en online demo s van Citrix. Vooraanstaande partners als Microsoft en Intel zullen ook deelnemen aan het evenement.

Lagere beheerkosten
Windows-gebaseerde applicaties vertegenwoordigen een groot deel van de toepassingen die worden beheerd door IT. Helaas kunnen de traditionele methodes van het installeren, patchen, updaten, beheren en verwijderen van deze applicaties op alle desktops extreem complex en ingewikkeld zijn in de snel veranderende business-omgevingen en gebruikersbehoeftes van vandaag. Het resultaat is dat IT-kosten alsmaar toenemen, en de gebruikerservaringen en resultaten eronder lijden.

Organisaties hebben een betere, flexibelere benadering nodig voor het leveren van deze applicaties aan een diverse en snel veranderende gebruikersgroep. Voor meer dan 200.000 klanten en 100 miljoen eindgebruikers wereldwijd, is het centraliseren van applicaties in het datacenter en het leveren van applicaties als een on-demand service via Citrix XenApp een antwoord gebleken. Gartner concludeerde in een recent onderzoek dat de totale kosten van het inzetten van server-based computing om applicaties aan gebruikers te leveren ongeveer 50 procent lager liggen dan de kosten van een onbeheerde inzet van desktops.

Een betere ervaring
Door de introductie van XenApp 5 legt Citrix de lat opnieuw hoger met een aanzienlijk aantal verbeteringen in prestaties, gebruikersgemak en kostenbesparingen. Met XenApp versie 5 heeft Citrix de opstarttijd van lokale applicaties tot wel tien keer verkort en IT in staat gesteld voorrang te geven aan bepaalde gebruikers en applicaties, voor een maximale prestatie en een sterk verbeterde ervaring voor eindgebruikers. XenApp 5 reduceert bovendien de kosten van het leveren en beheren van applicaties met meer dan 25 procent. Ook support-kosten gaan omlaag, doordat het gemakkelijker wordt voor IT om problemen met applicaties en prestaties op te sporen en op te lossen voordat ze zich daadwerkelijk manifesteren. In totaal bevat XenApp 5 meer dan 50 belangrijke verbeteringen, die samen een ervaring geven die ontegenzeggelijk beter is dan die van geïnstalleerde applicaties, zowel voor gebruikers als voor IT.

Application delivery naar virtuele en fysieke desktops XenApp 5 is de beste manier om applicaties te leveren naar zowel fysieke als virtuele desktops en is een belangrijk onderdeel van de Citrix desktop delivery-oplossing XenDesktop. Het gebruik van XenApp om applicaties te leveren naar virtuele desktops heeft zelfs bewezen de kosten van serverinfrastructuur met 50 procent naar beneden te brengen. Dit verbetert de efficiency van datacenters en green computing initiatieven.

De introductie van XenApp 5 vertegenwoordigt een belangrijke stap in de voortdurende innovatie van het vlaggenschipproduct van Citrix. Met deze nieuwste versie bouwt Citrix verder op een erfgoed dat bijna 20 jaar geleden ontstond , zegt Gordon Payne, senior vice president en general manager, Delivery Systems Division, Citrix Systems. XenApp is een hoeksteen van onze Citrix Delivery Center productfamilie en stelt gebruikers in staat om applicaties naar gebruikers te leveren in een flexibele, kosteneffectieve en schaalbare manier, in plaats het louter inzetten van applicaties.

Overstap naar Windows Server 2008
XenApp 5, dat draait op het Microsoft Windows Server platform, benut optimaal alle verbeteringen in Windows Server 2008, maar ondersteunt ook Windows Server 2003 volledig. Dit maakt het voor gebruikers van Windows Server 2003 mogelijk om Windows Server 2008 meteen in te zetten in hun bestaande XenApp-omgevingen, in alle combinaties.

Microsoft en Citrix delen een gemeenschappelijk visie op het gebied van application delivery , zegt Chandra Shekaran, general manager of presentation and hosted desktop virtualization bij Microsoft Corp. Met XenApp 5 breidt Citrix wederom de core platform-mogelijkheden van Windows Server 2008 uit. Tegelijkertijd is het een belangrijke virtualisatie-oplossing die compatible is met Hyper-V. XenApp 5 helpt onze gezamenlijke gebruikers die voor Microsoft en Citrix kiezen voor hun VDI en remote computing-projecten om prestaties te verbeteren en kosten te besparen.

Beschikbaarheid
XenApp 5 is beschikbaar vanaf 10 september 2008. Voor huidige gebruikers met Subscription Advantage is een kostenloze upgrade beschikbaar. Voor meer informatie over XenApp, bezoek www.citrix.com/xenapp .

Training en certificering
Om eindgebruikers en partners te helpen om hun gebruik van XenApp te maximaliseren, worden nieuwe trainingen opgezet, zowel door instructeurs als via e-Learning. Deze trainingen zijn geschikt voor het verbeteren van vaardigheden, maar ook als volledige producttraining. Daarnaast is een nieuwe CCA (Citrix Certified Administrator) ontwikkeld om het product te ondersteunen. Deze nieuwe trainingen en certificeringen zijn naar verwachting beschikbaar als XenApp 5 wordt geïntroduceerd. Voor meer informatie en updates, bezoek de Citrix Education website: www.citrixeducation.com .

###

Citrix®, Citrix XenApp", Citrix XenDesktop", Citrix XenServer" and Citrix Delivery Center" are trademarks of Citrix Systems, Inc. and/or one or more of its subsidiaries, and may be registered in the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries. All other trademarks and registered trademarks are property of their respective owners.

(1025 woorden)