Ingezonden persbericht


Persbericht

GN Netcom introduceert de eerste Bluetooth headset met innovatieve Noise Blackout(TM) technologie

De Jabra BT530 garandeert glashelder geluid zonder storende achtergrondgeluiden

Breda, 26 augustus 2008 -- GN Netcom, wereldmarktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen, kondigt vandaag de lancering aan van de Jabra BT530. De Bluetooth(TM) headset is voorzien van de innovatieve Noise Blackout technologie, een gloednieuwe technologie die ervoor zorgt dat storende achtergrondgeluiden direct worden geëlimineerd. Op straat, in een restaurant of in de auto: de Jabra BT530 biedt altijd en overal glashelder geluid.

Noise Blackout(TM) is exclusief ontwikkeld door GN Netcom. De Jabra BT530 is uitgerust met twee microfoons, om het achtergrondgeluid optimaal te kunnen dempen. De DSP-technologie (Digital Signal Processing) gebruikt de twee microfoons om vast te stellen uit welke richting het geluid komt, gebaseerd op de vertraging in het ontvangst bij de twee microfoons, zodat ongewenst achtergrondgeluid direct onderdrukt wordt. Het geluid dat uit de mond van de spreker komt, wordt direct versterkt en verzonden. Al het andere geluid wordt gezien als achtergrondgeluid en wordt meteen onderdrukt. In combinatie met de geavanceerde DSP-technologie en Audio Shock Protection voor het monitoren van inkomend geluid, wordt het geluid op een innovatieve wijze gebalanceerd, waardoor spreker en gesprekspartner genieten van glashelder geluid.

De Jabra BT530 is uitgerust met de functie 'Auto-pairing', zodat elke gebruiker intuïtief en eenvoudig kan pairen met de mobiele telefoon en snel van start kan gaan. Ideaal wanneer je het druk hebt of de headset snel aangesloten wilt hebben. Dankzij de Multi-Point-functie kan de headset tegelijkertijd aangesloten worden op twee Bluetooth apparaten (bijvoorbeeld twee mobiele telefoons of mobiele telefoon en PC), waardoor het een ideale partner is voor zowel op kantoor als buiten de deur of gewoon in huis. Alle slimme functionaliteiten zijn perfect op elkaar afgestemd, met als resultaat een stijlvolle, exclusieve headset die elke dag weer optimaal presteert.

Ondanks het feit dat de BT530 uitgerust is met alleen de nieuwste en meest innovatieve technologieën, is het toch een kleine, lichte en comfortabele keuze. Er worden zes Jabra Eargels (een innovatief systeem dat ervoor zorgt dat de headset perfect in het oor past) in drie verschillende maten én een optionele oorhaak standaard meegeleverd, waardoor elke gebruiker de headset kan dragen naar eigen voorkeur.

Belangrijkste kenmerken van de Jabra BT530


* Noise Blackout(TM) technologie met twee geluidsdempende microfoons voor optimale geluidskwaliteit


* Glashelder geluid dankzij geavanceerde DSP-technologie (Digital Signal Processing)


* Intelligente volumebediening & bescherming tegen geluidspieken


* Bluetooth 2.0 + EDR & e-SCO

* MultiPoint(TM): tegelijkertijd te pairen met 2 Bluetooth apparaten
* Links of rechts te dragen, met drie verschillende maten derde generatie Jabra Eargels(TM) en optioneel oorhaakje


* Intuïtieve aan/uit schakelaar


* Tot 5: uur gesprekstijd en tot 250 uur stand-by tijd


* Lichtgewicht -- weegt slechts 10 gram


* L 48 x B 18 x H 12,5 mm


* Indicator van de batterijstatus


* Kenmerken: oproep aannemen, oproep beëindigen, oproep weigeren, voice dial, laatste nummer herhalen, mute-functie, oproep in de wachtstand, wisselgesprek, volumebediening


* Oplaadplug: USB Mini-B 5 pin

Prijs en beschikbaarheid

De Jabra BT530 is per direct verkrijgbaar bij diverse verkooppunten voor de adviesverkoopprijs van ¤ 69,95.

Over GN Netcom

GN Netcom is met het merk Jabra wereldwijd marktleider op het gebied van innovatieve headsetoplossingen. Met ongeveer 1200 medewerkers en verkoopkantoren over de hele wereld ontwikkelt en produceert GN Netcom een uitgebreid aanbod aan draadloze en draadgebonden headsets, die op de markt gebracht worden voor zowel mobiele consumenten als zakelijke professionals op kantoor en in Call Centers. GN Netcom's activiteiten omvatten ook original equipment manufacturing (OEM). GN Netcom is onderdeel van GN Store Nord, dat sinds 1869 mensen helpt met communiceren. GN Store Nord is genoteerd aan de Copenhagen Stock Exchange.

Ingezonden persbericht