Ingezonden persbericht


Wellness ook steeds populairder bij mannen

Onderzoek onder meer dan 11.000 respondenten laat zien dat tweederde van alle mannen wel eens van een wellnessbehandeling boekt. Tot de favoriete behandelingen behoren sauna, baden, massages en de zonnebank.

Wellness wordt in het algemeen meer gemeengoed. Uit het themaonderzoek ´Wellness van het ContinueVakantieOnderzoek´ blijkt dat de afgelopen 3 jaar 3,7 miljoen Nederlanders een wellness-activiteit hebben ondernomen in de vrije tijd of tijdens een vakantie. De komende drie jaar willen 4,5 miljoen Nederlanders wellnessactiviteiten gaan ondernemen in hun vrije tijd of vakantie. Dit is een verwachte groei van maar liefst 22%. De opkomst van wellnesstoerisme is grotendeels te verklaren door veranderingen in de samenleving. De verharding van de maatschappij heeft grote invloed gehad op de groeiende behoefte naar rust en ontspanning.

Mede dankzij de individualisering hebben het eigen lichaam en de gezondheid daarvan een grotere rol in het leven gekregen. Een gezond lichaam hangt samen met een gevoel van fit en gelukkig zijn. Spiritualisering draagt tevens bij aan de populariteit van bepaalde wellnessactiviteiten. Een belangrijke ontwikkeling die zich hierbij voordoet is de renaissance van de rituelen zoals massage en meditatie.

HotelSPA.nl speelt doelgericht in op deze groei. Op de site vindt de bezoeker een compleet overzicht van hotelspa´s/resorts in binnen- en buitenland. Overzichtelijk gerangschikt per land.

In de hotelspa´s kan men terecht voor ontspannende behandelingen maar ook specifieke. Zo zijn er speciale kuurprogramma´s voor afslanken, anti-stress maar ook speciale mannenarrangementen. Château de Limelette bij Brussel biedt een 2-daags kuurarrangement voor mannen inclusief massage, hydromassagebad, jetdouche en gelaatsbehandeling Thalgomen en het Atlantic Hotel in Agadir, Marokko biedt een speciaal kuurprogramma voor mannen met behandelingen en fysieke activiteiten.

Het aanbod op HotelSPA.nl wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe hotelspa´s. Ook wordt aandacht besteed aan SPA trends, rituelen en kuren.

Op HotelSPA.nl kan de bezoeker het hotel direct boeken. Een groot aantal hotels bieden speciale wellnessarrangementen.