Ingezonden persbericht


Iglo kiest voor Frigo Group Logistics

26 augustus 2008 - Frigo Group Logistics maakt bekend dat een meerjarig exclusieve overeenkomst is getekend met Iglo voor de uitbesteding van de logistiek van Iglo-producten. Iglo is producent van vriesverse producten als groenten- en visgerechten, complete maaltijden en soepen. Eerder kozen bedrijven als Lamb Weston/Meijer vof, McCain, Ben&Jerry´s ijs, VHC Foodgroup en Hero voor Frigo Group Logistics.

Op vrijdag 15 augustus jongstleden werd op het hoofdkantoor van Frigo Group Logistics het officiële contract tussen beide partijen ondertekend. Guido Raaphorst, General Manager van Iglo, licht toe: "Frigo heeft zowel met zijn vrieshuizen als met zijn unieke logistieke dienstverlening bij diverse nationale en internationale bedrijven bewezen zeer in goed in staat te zijn om alle markten correct en op tijd te bevoorraden vanuit de eigen vrieshuizen en, wanneer nodig, vrieshuizen van derden. Juist voor onze producten is het essentieel dat op tijd en op de juiste wijze wordt vervoerd en opgeslagen. Door op deze wijze de totale orderaanvoer naar de vrieshuizen en vervoer naar onze klanten uit te besteden ontstaat er geen tijdsverlies, worden onze klanten op tijd beleverd en kan onze voorraad kleiner worden gehouden. Wij zijn erg blij met de meerjarige overeenkomst die is afgesloten en zien de toekomst met Frigo Group Logistics optimistisch tegemoet."

Gerard Hermsen, Algemeen Directeur van Frigo Group Logistics, vult aan: "We zijn begonnen met Lamb Weston / Meijer v.o.f. voor Spanje en hebben een concept ontwikkeld voor de binnenlandse distributie van McCain. Het uitgangspunt hierbij was de toepassing van ons product op de nieuwe maximale diensturenwetgeving voor chauffeurs (48 uur per week), het op tijd leveren van de goederen aan de klanten van onze klant(en) en een hoge servicegraad, op een manier die niet kostenverhogend voor ons of de klant mocht zijn. Tevens werd er een optimaal leveringsschema-concept ontworpen waarmee onze klanten, de klanten van onze klanten en de ontvangende partij voordeel kunnen behalen. Onze geavanceerde automatisering, waarbij de gehele orderstroom, aansturing van de vrachtwagens, chauffeurs en de facturatie één op één automatisch geschiedt, heeft ons in staat gesteld dit concept te ontwikkelen. Iglo heeft ingezien dat dit concept een hogere servicegraad biedt aan zijn klanten die via internet kunnen zien waar het voertuig met hun goederen zich bevindt. Kortom, wij voeren de regie met ondersteuning en inzage van onze klanten. Wij zijn er dan ook trots op ons concept te mogen leveren aan wederom een klant met hoogwaardige producten."

Iglo

Iglo is één van de meest toonaangevende voedingsmerken in Nederland. Met haar diepvriesproducten biedt Iglo de consument lekkere, gemakkelijke maar vooral ook gezonde voeding. Dankzij haar diepvriesmethode kan Iglo versere en gezondere voeding aanbieden dan menig ander voedingsmerk. Iglo is in 1960 ontstaan en was tot 2006 onderdeel van Unilever, waarna het is overgenomen door de Britse investeringsmaatschappij Permira. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Rotterdam. Hier zijn ongeveer twintig personen werkzaam. Meer informatie via www.iglo.nl.

Frigo Group Logistics.

Om klanten een uitgebreidere service kunnen te bieden is Frigo Group Logistics opgericht, volledig dochterbedrijf van de Frigo Group. Zodoende kan de Frigo Group meer bieden dan opslag van koel-/ en vriesgoederen. Door de oprichting van Frigo Group Logistics kan Frigo Group het totale logistieke concept (4PL) aanbieden aan zijn bestaande en nieuwe klanten en/of relaties. Meer informatie op: www.frigogroup.com en www.frigologistics.nl.

Contact:

Frigo Group Logistics, Gerard Hermsen: telefoonnummer +31(0) 30-7111420, of gerardhermsen@frigogroup.com