Stukje frankrijk in noord-limburg


SEVENUM, 20080826 -- De Franse bakker Christophe Vano kwam een jaar geleden samen met zijn Nederlandse vrouw in Noord-Limburg wonen. De ambachtelijke bakker wilde zijn vak voortzetten bij een Nederlandse bakkerij die hij vond in Sevenum, te weten bakker Gommans. Na een jaar stoeien met de Nederlandse taal begon Christophe aan zijn missie; Echte Franse producten bakken, gemaakt volgens de Franse werkwijze en met de originele Franse grondstoffen. Gommans bood Christophe de kans om zich enkele maanden uit te leven en dit heeft geresulteerd in een uniek assortiment Franse broodproducten onder de naam "Vano".

Franse weken
Van 25 augustus tot en met 20 september organiseert Gommans in haar winkels de "Franse weken" waarbij de winkels in Franse stijl zijn aangekleed. Er wordt uitsluitend Franse muziek gedraaid en er is volop activiteit op de winkelvloer waarbij er samenwerking is gezocht met lokale ondernemers.

Vano
"Wat we in Frankrijk kunnen moeten we ook in Nederland kunnen. Iedereen die naar Frankrijk op vakantie gaat heeft het over het lekkere Franse brood. Knapperig en krokant, en de hele dag door vers gebakken in de winkel. Dit wilde ik ook bij Gommans!", aldus Christophe Vano. Christophe ontwikkelde in een half jaar tijd 7 heerlijke Franse producten, waaronder het echte Franse stokbrood (baguette Vano) en de echte franse croissant (Croissant Vano). "Het was nog een aardige zoektocht om aan de Franse grondstoffen te komen die ik wilde hebben, maar het is gelukt!", aldus Christophe. Alle Franse producten zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Gommans die winkels heeft in Sevenum, Venray en Swalmen. Ook bij Jumbo Sevenum, Coop Kessel en Peter Bos broodbezorging in Horst, die allen de broodproducten van Gommans verkopen, zijn de "Vano-producten"verkrijgbaar. Christophe staat met een glimlach bij de oven waar net zijn producten in gebakken zijn. "Ik ben er erg trots op dat mensen in de hele regio mijn producten nu kunnen proeven!"

Gasterie lieve hemel
Gommans zocht samenwerking met een uniek plekje in Sevenum; Gasterie lieve hemel. Geheel in Franse stijl kunnen gasten overnachten in de Chambre & Table d'hôte. Puur genieten in Bourgondische sfeer met een glimlach naar La douce France. Gasterie lieve hemel is gevestigd in een boerderij uit 1895 die verbouwd is verbouwd tot een Gasterie; het "roer om" in eigen omgeving. Lieve hemel heeft een karaktervolle gastenkamer, wijnbar, eetgelegenheid, loungekamer, natuur, sfeer, blauw, kroonluchters, franse ambiance, nostalgie, huiselijkheid en charme. En dat in Noord-Limburg! Meer informatie over gasterie lieve hemel is te vinden op www.gasterielievehemel.nl

Win een overnachting in gasterie lieve hemel
Tijdens de Franse weken maken klanten van Gommans kans op een overnachting in gasterie lieve hemel. Bij aankoop van een "Vano-product" krijgt de klant een formuliertje waarmee men automatisch meedingt naar deze mooie prijs. Naast de overnachting zijn de prijzen o.a. Een wijnproeverij en heerlijke flessen "hemelse wijn".

Demonstraties in de winkels van Gommans

Bakken in de winkel;Tijdens de Franse weken zal Christophe vano of een van zijn collega's de heerlijke Franse producten "live" in de winkels van Gommans gaan maken. Op de zaterdagen zal hij in de vier weken achtereenvolgens in Sevenum, Venray en Swalmen (2x) zijn. Klanten mogen lekker proeven en kunnen Christophe de oren van het lijf vragen. "Bij voorkeur in het Frans!", aldus Christophe.

Wijnproeverij; Hemelse wijn zal tijdens de Franse weken in de winkels van Gommans wijnproeverijen organiseren. Hemelse Wijn wordt geïmporteerd uit de Languedoc-Roussillon, Frankrijk. Wijngaarden genieten daar van een mediterraan en oceanisch klimaat. Gedreven vakmanschap, van druif tot een hemels genot. Hemelse wijn zal op de zaterdag tijdens de Franse weken van Gommans achtereenvolgens in Swalmen, Sevenum en Venray zijn. Meer informatie over hemelse wijn is te vinden op www.hemelsewijn.nl

Blije Schilderijen; Mariëlle van der Beele van "blije schilderijen" zal haar schilderskunsten presenteren in de winkel van Gommans in Sevenum op zaterdag 6 september. Meer informatie over "blije schilderijen" is te vinden op blije-schilderijen.blogspot.com

"We denken dat Christophe Vano de komende weken veel in de winkel te vinden is. Hij zal er zich als een vis in het water voelen nu deze geheel in Franse stijl zijn!", aldus Joep Gommans van bakkerij Gommans.





Ingezonden persbericht