Internetbedrijf 4ro onderzocht webtoegankelijkheid


4ro heeft onlangs een video gemaakt over het gebruik van de nieuwe website van de gemeente Groningen door een blinde

ASSEN, 20080826 -- Onderzoek van internetbedrijf 4ro naar nieuwe websites wijst uit dat er veel fouten worden gemaakt bij de ontwikkeling ervan. Dat schaadt de toegankelijkheid van de website, die ook minder goed wordt opgenomen in zoekmachines. Bovendien zijn de kosten van webhosting en onderhoud daardoor vaak meer dan vijftig procent hoger.

4ro heeft onlangs een video gemaakt over het gebruik van de nieuwe website van de gemeente Groningen door een blinde. Zoals bij veel instellingen en ondernemingen blijkt ook die site tamelijk ontoegankelijk voor gehandicapten. U kunt de video vinden op de website (www.4ro.nl). Oordeelt u zelf over de bevindingen van de testpersoon.

4ro, gevestigd in Assen, is opgericht door Peter Pinkster en Verónica Becerra. Momenteel werken in de studio vijf mensen. Daarnaast wordt samengewerkt met een aantal professionele partners. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van toegankelijke en gebruiksvriendelijk websites. Websites zijn tegenwoordig meer dynamisch en om die reden houdt het team zich ook bezig met videoproductie, 3d en animaties. Door 4ro ontworpen sites staan hoog in zoekmachines en halen meer rendement uit het internet.

Ook nu het internet niet meer uit ons dagelijks leven valt weg te denken blijft een papieren presentatie van groot belang. Om die reden ontwerpt 4ro ook huisstijlen, advertenties, brochures, posters, enzovoorts. Een andere bedrijfsactiviteit is fotografie, waarbij zonodig metersgrote foto's kunnen worden vervaardigd.

Wilt u weten hoe uw website ervoor staat? Neem dan gerust met 4ro contact op voor een onderzoek.





Ingezonden persbericht