Ingezonden persbericht


Persbericht

Nationaal Landschap IJsseldelta beter te beleven

Aanleg fietspad Kattenwaard gaat door

26 augustus 2008- Het fietspad tussen fietspad Pijperstaart en Ramspol mag aangelegd worden. Dit besloot de Raad van State twee weken geleden. Het bezwaar van een omwonende is ongegrond verklaard.

Een van de speerpunten van Nationaal Landschap IJsseldelta is om inwoners en bezoekers het gebied optimaal te laten beleven. Hoe kan dat beter dan fietsend langs het Ketelmeer, de IJssel en Kampereiland? Met de aanleg van het fietspad Kattenwaard krijgt de fietser een weids uitzicht over het water, het natuurproject IJsselmonding en het open landschap van het Kampereiland.

Met de aanleg van het fietspad Pijperstaart in 2005 is de noordelijke oever van de IJssel al goed ontsloten. Door dit fietspad verder door te trekken tot aan Ramspol is het Nationaal Landschap beter toegankelijk en ontstaat er een aantrekkelijke recreatieve fietsroute.

Langs het fietspad Kattenwaard is inmiddels een uitkijktoren geplaatst. Het fietspad wordt aangelegd in de periode augustus-september 2009. Die periode is gekozen om zowel broed- als trekvogels en wintergasten zo min mogelijk te storen. Uit bijdragen van het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeente Kampen komt dit recreatieve fietspad tot stand.

Het Nationaal Landschap IJsseldelta bestaat uit de Polder Mastenbroek, het Kampereiland, de Mandjeswaard, Polder de Pieper, de Zuiderzeepolder en het rivierenland van Wilsum en 's-Heerenbroek. De IJsseldelta met haar rivierenland, eeuwenoude polders, terpboerderijen en kreekruggen is één van de 20 Nationale Landschappen van Nederland.

Project IJsseldelta is een gezamenlijk project van Provincie Overijssel, gemeenten Zwolle, Kampen en Zwartewaterland en Waterschap Groot Salland. www.ijsseldelta.info