Ingezonden persbericht


KvK Limburg besluit over huisvesting backoffice

Maastricht/Venlo - 26 augustus 2008.

Ter verduidelijking van de inhoud van het eerder verzonden persbericht en ons bereikte vragen kunnen wij u aanvullend berichten.

Met de genoemde variant herbouw is specifiek gekozen voor het Ursulinenklooster in Roermond als primair door te rekenen optie, die moet voldoen aan de benchmark nieuwbouw Roermond. Dit ter voorbereiding van de finale afronding van de besluitvorming in december 2008.

Maastricht/Venlo - 26 augustus 2008. Het Algemeen Bestuur van KvK Limburg heeft besloten haar backoffice te vestigen in Roermond. De exacte locatie is nog niet gekozen.

Het Algemeen Bestuur van Kamer van Koophandel Limburg heeft in haar vergadering van maandag 25 augustus 2008 besloten dat de backoffice van KvK Limburg in Roermond gevestigd zal worden. Met het besluit voor deze vestigingsplaats is de keuze gemaakt voor een goed bereikbare locatie in Midden-Limburg.

Tevens is hierbij betrokken de eerder door het bestuur uitgesproken visie om gezamenlijke huisvesting van de Kamer met voor de ondernemers relevante organisaties te realiseren.

In de backoffice zijn die functies gehuisvest die niet in direct contact staan met de klanten van de KvK en is tevens de bestuurlijke en juridische zetel van KvK Limburg.

In Roermond zal op dezelfde locatie één van de frontoffices van de KvK gevestigd worden. Over de locaties van de andere frontoffices besluit het Algemeen Bestuur uiterlijk december 2008.

De exacte locatie van KvK Limburg in Roermond wordt eveneens in december onderwerp van besluitvorming. Ter voorbereiding hierop wordt een bestuurlijke commissie ingesteld door en vanuit het Algemeen Bestuur, die onder begeleiding van de directeur van KvK Limburg de varianten herbouw versus nieuwbouw nader zal uitwerken.

Ter ondersteuning van een optimale besluitvorming wordt door het Dagelijks Bestuur een onafhankelijk adviesbureau aangewezen, onder aansturing van de directeur. Uitgangspunt is hierbij dat de investering bij eventuele herbouw die van nieuwbouw niet overstijgt.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel registreert in het handelsregister elke onderneming en rechtspersoon die zich in Nederland vestigt, op dit moment ruim 1,7 miljoen. Het handelsregister zorgt hiermee voor een actueel en transparant overzicht van het bedrijfsleven in Nederland. Daarnaast geeft de Kamer voorlichting aan startende ondernemers, informeert ze bestaande bedrijven en stimuleert zij de regionale economie met het initiëren en coördineren van projecten. Op deze wijze stimuleert de Kamer van Koophandel succesvol ondernemerschap.