Persbericht

CIBER signaleert toename IT-uitbesteding

Eindhoven, 26 augustus - CIBER ziet een stijgende interesse in zijn ICT-beheeractiviteiten. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de toenemende complexiteit van moderne ICT-infrastructuren en de stijgende ICT-kosten. Tegelijkertijd worden bedrijfsprocessen steeds afhankelijker van ICT en willen bedrijven sneller kunnen inspelen op veranderingen. Organisaties zoeken daarom naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van ICT waarbij zij zelf alleen hoeven te focussen op de eigen kernactiviteiten. CIBER biedt met IT Utility een oplossing voor dit vraagstuk.

CIBER IT Utility
Met CIBER IT Utility wordt de ICT-infrastructuur, of bepaalde componenten hiervan, verzorgd door CIBER. De klant neemt daarbij alleen diensten af waar behoefte aan is. Aanpassingen, bijvoorbeeld wanneer pieken of dalen moeten worden opgevangen, zijn op ieder moment mogelijk. Onderdelen van IT Utility zijn server- en netwerkbeheer en opslag. Daarnaast kunnen klanten kiezen voor housing & hosting: naast het uitbesteden van beheer wordt dan ook hardware van de klant geplaatst in een datacenter van CIBER, of worden applicaties van klanten op de aanwezige apparatuur van CIBER geïmplementeerd. Onder andere Malmberg, Essent, AEG, AFM, CIZ en NXP maken gebruik van deze mogelijkheid.

CIBER Datacentra
De datacentra van CIBER zijn volledig energiezuinig ingericht. Dit is bereikt door gebruik te maken van virtualisatie op het gebied van servers, opslag en netwerk. Hierdoor worden servers optimaal benut, is er meer opslag mogelijk met een lagere behoefte aan hardware. De netwerken van verschillende klanten zijn volledig van elkaar gescheiden en uitstekend beveiligd.

Inspelen op veranderingen
"Dat steeds meer organisaties ervoor kiezen om het beheer van de ICT-infrastructuur uit te besteden verbaast mij niet", aldus Tom van den Berg, directeur van CIBER Nederland. "Het is voor een ICT-manager bijna onmogelijk om op de hoogte te blijven van alle laatste technieken en mogelijkheden, bovendien is zijn expertise op meer vlakken nodig dan alleen beheer. Verder geeft het uitbesteden van beheer een beter inzicht in de kosten van de ICT-infrastructuur en is er gemakkelijk in te spelen op veranderingen binnen de organisatie."