NOVA

26-08-2008

Democratische Conventie
De Democratische Conventie in Denver is in volle gang. Het is nog even wachten op Obama zelf, maar aan sprekers geen tekort. Obama's vrouw Michelle hield een gloedvolle toespraak vol vaderlandsliefde die menig luisteraar tot tranen roerde. Volgens Michelle zal haar man 'Amerika de veranderingen brengen die het nodig heeft'.

Commissie Gelijke Behandeling
Sociologe Jolande Withuis wil dat de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) opgeheven wordt. Volgens Withuis laat de CGB 'het tolereren van godsdienst zwaarder wegen dan gelijkheid van sekse'. De commissie werd vorige week teruggefloten door de rechter die oordeelde dat Mohammed Enait terecht werd afgewezen voor een baan als klantmanager bij de gemeente Rotterdam, omdat hij (om religieuze redenen) weigerde vrouwen een hand te geven.

In de studio een debat tussen Jolande Withuis en Laurien Koster, voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling.

Verbod op kraken
Kraken is verleden tijd. Althans, dat willen CDA, ChristenUnie en VVD. Een kraakverbod moet ervoor zorgen dat gemeenten langdurig leegstaande panden kunnen gebruiken. Krakers hangt een gevangenisstraf tot drie jaar boven het hoofd.

NOVA nam samen met een makelaar poolshoogte bij kraakpanden in Amsterdam.

Hoofdredactioneel commentaar: de geweigerde handdruk

Eerst was er de heisa rond de geweigerde handdruk van Rita Verdonk. Daarna de commotie over de aanstelling van orthodoxe straatcoaches in Amsterdam-Slotervaart. En nu is er de campagne van de orthodoxe islamiet Faizal Enait. Lees meer...

Presentatie: Clairy Polak

(onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht