Gemeente Beverwijk


26-08-2008

Ruim 110 extra parkeerplaatsen in woonwijken rond centrum Beverwijk

De woonwijken rond het centrum van Beverwijk hebben een tekort aan parkeerplaatsen. Vooral 's avonds en 's nachts kunnen bewoners hun auto niet altijd in de eigen straat parkeren. Daarom heeft de gemeente Beverwijk in 2006 samen met bewoners een lijst opgesteld met locaties waar extra parkeerplaatsen kunnen komen. De gemeenteraad heeft hiervoor een bedrag van ¤ 400.000 beschikbaar gesteld.

Inmiddels zijn al meer dan 110 extra parkeerplaatsen van deze lijst in de wijken rond het centrum gerealiseerd. De gemeente werkt nog aan een aantal resterende locaties voor nog eens 20 extra plaatsen. Daarvoor lopen op dit moment informatie- en inspraaktrajecten met direct omwonenden.

In 2005 heeft de gemeente Beverwijk een voorstel gedaan voor een andere invulling van het parkeerbeleid. Dit voorstel kon echter niet rekenen op voldoende draagvlak onder de bevolking. Om die reden is de gemeente in de 2005 en 2006 samen met bewoners aan de slag gegaan met het parkeerbeleid. Daarvoor zijn klankbordgroepen opgericht. In de bijeenkomsten met de klankbordgroepen is de parkeerproblematiek samen met de bewoners uitvoerig geanalyseerd en besproken. Alle avonden zijn in een prettige, open en inspirerende sfeer verlopen. Met wijkbezoeken en werksessies in de klankbordgroepen is geïnventariseerd op welke plekken extra parkeerplaatsen kunnen worden gerealiseerd. Voor de inventarisatie op welke plekken extra parkeerplaatsen kunnen komen zijn randvoorwaarden opgesteld.

Op basis van het gezamenlijke onderzoek is een advies opgesteld aan de raad waarin de uitgangspunten voor het nieuw te vormen parkeerbeleid in de oude woonwijken zijn verwoord. Onderdeel hiervan is een groslijst van mogelijke locaties waar extra parkeerplekken kunnen komen.