Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwssite NU.nl geoptimaliseerd voor iPhone
~ aangepaste navigatie en interface ~

Amsterdam, 26 augustus 2008 - Nieuwssite NU.nl heeft speciaal voor de iPhone-bezitter een geoptimaliseerde mobiele site gelanceerd. Gebruikers van de gadget kunnen nu eenvoudiger navigeren door de mobiele webpagina. Daarbij is het ontwerp en de opmaak van de site aangepast om beter aan te sluiten bij de user interface van de iPhone.

Bovenaan de site staan grote buttons die via het touchscreen makkelijk aangetoetst kunnen worden ter navigatie. Daarbij staat bijvoorbeeld onder de knop 'Beurs' de meest actuele AEX-koers en ziet de gebruiker in de button 'Weer' meteen hoe het daarmee gesteld is. Het top menu kan daarnaast worden ingeklapt om zo meer ruimte te geven aan de laatste headlines of een artikel.

Ook de grafische interface is aangepast aan wat de gebruiker gewend is. Nieuwe pagina's komen bijvoorbeeld van rechts binnen en de site steekt zo in elkaar dat hij gemakkelijk te navigeren is door slechts het scherm aan te toetsen.

Gebruikers moeten nu nog naar de specifieke iPhone site iphone.nu.nl, maar binnenkort wordt user recognition geactiveerd waardoor de site automatisch de juiste mobiele pagina laadt voor de gebruiker.

'We zagen dat het aantal gebruikers van iPhones sterk toenam. Ook het verkeer naar onze mobiele site groeit. Om ook de fanatieke NU-lezer met een iPhone te bedienen, besloten we een site te bouwen die perfect aansluit bij hun browser-ervaring. De feedback die we tot nu toe hebben gekregen van gebruikers is erg enthousiast', zegt Laurens Verhagen, hoofdredacteur NU.nl.

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over ilse media groep

Ilse media is actief sinds 1995 en is sindsdien uitgegroeid tot de grootste internetuitgever van Nederland. Met een rijk portfolio van 160 websites, waaronder Kieskeurig.nl, Startpagina.nl, NU.nl, SchoolBANK.nl en web-log.nl bereikt ilse media ca 80 procent van alle internetters van 13 jaar en ouder in Nederland. De jeugd- en jongerenwebsites Kaboem.nl, CU2.nl en de jongerenportalen van Yourscene.nl zijn onderdeel van ilse media dochter newrulez. Daarnaast exploiteert ilse media de vrouwen- en woonsites van Sanoma Uitgevers, de Jonge Gezinnen sites en TVGids.nl, een website van Programmabladen AKN. Het hele ilse media netwerk heeft per maand meer dan een miljard pageviews.

Ilse media is onderdeel van Sanoma Uitgevers. Met bijna 80 publiekstijdschriften (inclusief bijbehorende extensies en evenementen) en ruim 200 websites is Sanoma Uitgevers de grootste multimediale uitgever in Nederland.

Meer informatie over de ilse media groep: www.ilsemedia.nl

Ilse media bereikt met haar mobiele netwerk 350.000 unieke gebruikers van mobiel internet per maand. Het mobiele netwerk van ilse media, Sanoma Uitgevers en SMM bestaat uit: Mobiel.nu.nl, Startpagina.mobi, Mobiel.kieskeurig.nl, Web-log.mobi, Mobiel.fancy.nl, Mobiel.horoscooponline.nl, Mobiel.viva.nl, Receptvandedag.mobi, Mobiel.autoweek.nl, Mobiel.voetbalnext.nl en Mobiel.belegger.nl.