Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 26 augustus 2008

(


Katwijk Aanrijding
Bij een kop-staart-aanrijding tussen drie auto's op dinsdag 26 augustus rond 13.25 uur op de Provincialeweg N206 is vanmorgen één gewonde gevallen. Een 41 jarige man uit Noordwijk werd met nek- en rugletsel overgebracht naar het LUMC.
De aanrijding ontstond doordat een 19 jarige automobilist uit Leiden niet op tijd tot stilstand kon komen voor twee voor hem gestopte auto's. Hij reed daarop de Noordwijker aan die door de klap tegen een voor hem staande auto belandde. Deze auto werd bestuurd door een 38 jarige vrouw uit Valkenburg.

Rijnsburg Dodelijk bedrijfsongeval
Bij een ongeval bij een bedrijf in bouwmaterialen aan de Maessloot zijn dinsdagmorgen 26 augustus rond 08.00 uur een dode en een zwaargewonde gevallen. Twee medewerkers van het bedrijf waren daar bezig pallets gipsbetonblokken te verplaatsen. Daarbij ging iets mis en kregen de mannen de pallets met blokken over zich heen. Een 61 jarige man uit Leiden overleed terplaatse aan zijn verwondingen. Een 47 jarige man uit Oegstgeest werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. Brandweer, ambulance en politie waren terplaatse voor hulpverlening evenals slachtofferhulp die in gesprek ging met de overige medewerkers van het bedrijf. De arbeidsinspectie stelt een nader onderzoek in naar het ongeval.

Voorhout Diefstal bedrijfsbusjes
Vanaf het terrein van een autobedrijf aan de Rijnsburgerweg zijn van maandag 25 op dinsdag 26 augustus drie bedrijfsbusjes gestolen. De busjes van het merk VW, Iveco en Hyundai stonden daar te koop. De dieven zagen kans het toegangshek tot het terrein open te breken en de auto's te stelen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden Laptops gestolen uit studentenkamers
Uit twee studentenkamers van een pand aan de Doelengracht zijn dinsdag 26 augustus tussen 09.45 en 11.25 uur twee laptops gestolen. Vermoedelijk wist de dief het pand binnen te gaan na het opklimmen van een dakterras en daarna via een niet goed afgesloten schuifraam. De politie heeft de diefstallen in onderzoek.

Verhoogd risico inbraken in studentenwoningen
Uit cijfers is gebleken dat studenten in Leiden een verhoogd risico lopen op een inbraak. Uit cijfers van 2007 blijkt dat de helft van alle woninginbraken, binnen het gebied van Leiden centrum, plaatsvond in studentenwoningen.

Tijdens de inbraken worden er over het algemeen waardevolle spullen zoals een laptop, telefoon, fotocamera en geld weggenomen. In 2007 werden er 26 laptops uit studentenwoningen gestolen. Het missen van een laptop voor een student kan frustrerend zijn, met name als er net gewerkt wordt aan een scriptie en er geen back-up is. Niet alleen is er een dure laptop weg, maar al het werk is ook verloren.


Alphen a/d Rijn Bliksemafleiderdraad gestolen
Van het gebouw van de golfclub aan de Kromme Aarweg is in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus het bliksemafleiderdraad gestolen. Kennelijk was het de dieven te doen om het koper. Uit een voorraadhok was er ook frisdrank gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.


------------------------------------- einde berichtgeving ------------------------------------------------------
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --