Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 26 augustus 2008

Olympische Spelen brengen ongekende resultaten voor NOS Internet en NOS Mobiel

Nu de Olympische sporters grotendeels weer terug zijn en uitgebreid gelauwerd worden, maakt de NOS de balans op met indrukwekkende cijfers voor zowel de website van de Olympische Spelen als ook de nieuwe applicatie NOS Mobiel. De NOS-site van de Olympische Spelen - live vanaf 1 augustus - trok in totaal 2,7 miljoen unieke bezoekers. Samen bekeken deze bezoekers bijna 60 miljoen pagina's op de site. Per dag volgden gemiddeld ruim 400.000 mensen de Spelen via internet. De Olympische applicatie van NOS Mobiel trok boven verwachting ruim 23.000 unieke bezoekers. In totaal hebben inmiddels 90.000 mensen NOS Mobiel op hun toestel geïnstalleerd.

De drukste dag op de NOS-site was 21 augustus, de dag van de finale waterpolo dames, met ruim 518.000 unieke bezoekers. In totaal werden meer dan 20 miljoen livestreams opgevraagd. Van de 13 aangeboden livestreams is die met het beeld van Nederland 1 met ruim 7 miljoen het best bekeken. Ook de andere livestreams waren erg populair, met in totaal 13 miljoen opgevraagde streams. En wie live iets gemist had, keek dit in veel gevallen later terug op de website. Op die manier werden 7,4 miljoen reportages, samenvattingen en wedstrijdverslagen on demand bekeken.

De applicatie van NOS Mobiel is de afgelopen tijd door 90.000 mensen geïnstalleerd. De speciale Olympische toepassing van NOS Mobiel werd op 6 augustus gelanceerd en was goed voor 23.000 unieke bezoekers. Tezamen bezochten zij 135.000 keer NOS Mobiel, goed voor meer dan 1 miljoen pageviews. Via NOS Mobiel zijn bijna 10 duizend items teruggekeken via video on demand.

Noot voor de redactie,