Gemeente Leeuwarden

Leeuwarden zoekt digitaal jeugdpanel

Wat leeft er onder de jeugd in Leeuwarden en omgeving? Wat vinden zij van hun stad, of dorp? Zijn zij tevreden met de (speel)voorzieningen in hun wijk? Voelen zij zich veilig in het verkeer wanneer ze naar school fietsen? Zijn ze op de hoogte van alle activiteiten die voor hen georganiseerd worden?

Om antwoorden op deze vragen te krijgen richt de gemeente Leeuwarden een digitaal jeugdpanel op. Meer dan 2000 kinderen van 10 tot en met 17 jaar oud worden deze week in een brief uitgenodigd om hieraan deel te nemen. Hiervoor moeten zij wel toestemming aan hun ouders vragen.

De kinderen die meedoen aan het Leeuwarder Jeugdpanel geven zich op voor een periode van één jaar. Zij moeten in dat jaar vier a vijf keer via de computer een vragenlijst invullen op de website van de gemeente Leeuwarden. De uitslagen krijgen de panelleden later per e-mail toegestuurd. De gemeente Leeuwarden gebruikt de resultaten om meer inzicht te krijgen in de leefwereld van deze jonge doelgroep. Daarnaast wordt het gebruikt als input voor het Leeuwarder jongerenbeleid.

Kinderen die een jaar lang aan het jeugdpanel meedoen, maken kans op vrijkaartjes voor Leeuwarder attracties. Dat kan een popconcert zijn, een bezoek aan het Fries Natuurmuseum, maar ook een gratis bezoek aan Zwembad De Blauwe Golf of Cambuur Leeuwarden.

Iedereen in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar uit de gemeente Leeuwarden is van harte uitgenodigd om mee te doen. Aanmelden kan via www.leeuwarden.nl/jeugdpanel.