Socialistische Partij

Vragen SP Groningen over afsluiten N360

26-08-2008 * Onlangs heeft de dorpsraad van Ruischerbrug zijn beklag in de media gedaan over de afsluiting van de N360 vanwege werkzaamheden. Gebruikers en bewoners, automobilisten en fietsers voelen zich overvallen door de grootschalige werkzaamheden en de wijze waarop de omlegging vormgegeven is. De SP heeft vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

SP-raadslid Michel Marion: "In het verleden werden wegwerkzaamheden per rijbaan afgewerkt zodat het verkeer op de andere rijbaan kon passeren. Nu is gekozen voor een volledige afsluiting van de weg en zijn alternatieve routes aangeboden. Een ervan is door de wijken Ruischerwaard en Ruischerbrug over De Waard en de Woldweg, een ander is door Lewenborg over de Bakboordswal. Deze alternatieven waar het drukke en zware verkeer naar Delfzijl over stukken fietspaden kan rijden veroorzaken in de wijken zeer gevaarlijk situaties en veel overlast. Wellicht is op een te smalle weg werken per rijbaan onmogelijk, maar juist dan moet de omlegging bekend zijn en gepaard gaan met zorgvuldige voorlichting."

"Wat de Dorpsraad vooral heeft gekwetst is de manier waarop de Provincie dit heeft aangepakt. Er is geen overleg met de Dorpsraad geweest om de plannen uiteen te zetten en om eventuele alternatieven te bespreken. Ook een goede voorlichting aan bewoners heeft ontbroken. De SP wil van het college weten of zij wist van deze aanpak door de provincie en of het college deze heeft goedgekeurd. De SP wil dat het college in de toekomst dergelijke situaties en de bijbehorende onrust te voorkomt" aldus Marion.