Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Hebt u dagkaarten van VEOLIA gekregen?

ROVER en het OV loket ontvingen de afgelopen dagen vele klachten van reizigers die dagkaarten hebben ontvangen van VEOLIA. De dagkaarten bleken slechts geldig tot eind 2008, en veel jaarabonnementhouders hebben een abonnement dat nog tot ver in 2009 loopt. Voor hen is het dus onmogelijk om deze kaarten te gebruiken na afloop van het huidige jaarabonnement en vóór het nieuwe abonnement.

ROVER heeft hierop contact gezocht met VEOLIA en hen ervan overtuigd dat het verstrekken van niet opneembare dagkaarten beslist niet in overeenstemming is met het recht van de abonnementhouder op schadevergoeding. VEOLIA heeft vervolgens de volgende regeling getroffen. Onderscheid wordt gemaakt in a)de reizigers in Zeeuws Vlaanderen, Limburg en de Veluwe b)de VEOLIA reizigers in Noord Brabant
c)de VEOLIA reizigers in de Kempen en Utrecht Noord West

ad a) De dagkaarten voor de reizigers in Zeeuws Vlaanderen, Limburg en de Veluwe zullen een verlengde geldigheid krijgen tot maximaal één maand na afloop van het jaarabonnement in 2009. Daarbij geldt de volgende voorwaarde: De kaarten worden bij instap gestempeld door de chauffeur en zijn vervolgens geldig over één gehele dag. Bij het stempelen moet het reeds verlopen jaarabonnement aan de chauffeur worden getoond. Bewaar dit oude abonnement dus goed ! U hoeft de kaarten niet terug te sturen: alle vestigingsmanagers en controleurs/chauffeurs worden geïnformeerd door VEOLIA.

Ad b) De VEOLIA reizigers in Noord Brabant hebben nog geen antwoord ontvangen op hun schadeclaim. Zij zullen binnenkort bericht krijgen. Indien zij echter dagkaarten ontvangen zal de nieuwe geldigheid op deze kaarten worden geprint.

Ad c) De VEOLIA reizigers met een jaarabonnement in de Kempen en Utrecht Noord West zullen met ingang van 1 januari met een andere vervoerder gaan reizen. Deze vervoerders zijn verplicht om de dagkaarten, te beschouwen als een verlenging van het abonnement, te accepteren. Er moet echter nog een praktische oplossing worden gevonden in overleg met de nieuwe vervoerders. VEOLIA beraadt zich momenteel over een goede oplossing. Pagina geplaatst: 26 augustus 2008


----------