Rijksuniversiteit Groningen

Hoogleraarbenoemingen UMCG/Medische Wetenschappen

Datum: 26 augustus 2008

Dr. J.C.C. Borleffs is benoemd tot hoogleraar Onderwijs en opleiding in de medische wetenschappen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Hij is tevens aan het UMCG verbonden als prodecaan Onderwijs en Opleidingen. In die functie is hij tevens hoofd van de UMCG Postgraduate School of Medicine.

Jan Borleffs (Utrecht, 1952) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1982 cum laude aan de Rijksuniversiteit Leiden op het proefschrift 'Kidney transplantation in rhesus monkeys; influence of matching fot DR antigens, blood transfusions and cyclosporin A'. Vanaf 1987 werkte hij als internist op de afdeling Interne Geneeskunde van het UMCUtrecht. Vanaf 2000 combineerde hij zijn klinische werk met de functie van directeur Geneeskundeopleidingen in het UMCU, waar, in 2005, zijn benoeming tot hoogleraar in Utrecht volgde.

Dr. J.A. Gietema is benoemd tot hoogleraar Medische oncologie, in het bijzonder de effectgestuurde systemische therapie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. In zijn onderzoek richt hij zich vooral op systemische anti-tumor behandelingen om te zorgen voor een optimale balans tussen anti-tumor effectiviteit en een zo gering mogelijke kans op ongewenste lange termijn effecten. Hij is op dit moment werkzaam als internist-oncoloog in het UMCG bij de afdeling Interne Geneeskunde.

Jourik Gietema (Beilen, 1964) studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde in 1993 in Groningen op een proefschrift met als titel 'New perspectives in platinum-based chemotherapy'.

Mw.dr. M.J.E. Mourits is benoemd tot hoogleraar Gynaecologische oncologie, in het bijzonder de endogene en exogene predispositie, in het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. Zij blijft gynaecologisch oncoloog en opleider bij de afdeling Obstetrie&Gynaecologie van het UMCG.

Marian Mourits (Elst, 1956) studeerde geneeskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zij promoveerde in 2001 op een proefschrift met als titel 'Tamoxifen effects on the female genital tract'.

Dr. H.W. Nijman is benoemd tot hoogleraar Gynaecologische oncologie, in het bijzonder de immunotherapie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen/Rijksuniversiteit Groningen. In zijn onderzoek richt hij zich vooral op de immunotherapie van (pre) maligne aandoeningen. Tot zijn benoeming werkte hij als staflid bij de afdeling Gynaecologische Oncologie in het UMCG.

Hans Nijman (Heino, 1962) studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij promoveerde er in 1995 op het proefschrift 'Antigen processing and presentation relevant for Immunotherapy'.

Laatst gewijzigd: 22 augustus 2008 12:07