Rijksuniversiteit Groningen

Gerry Wakker benoemd tot hoogleraar Oudgriekse Taalkunde

Datum: 06 augustus 2008

Dr. Gerry C. Wakker, vice-decaan van de Faculteit der Letteren is per 1 augustus 2008 benoemd tot hoogleraar Oudgriekse Taalkunde. Wakker maakt sinds maart 2003 deel uit van het faculteitsbestuur en beheert de portefeuilles Onderwijs en Internationalisering. Ook doceert zij Oudgriekse taalkunde bij de opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur.

Gerry Wakker (Haarlem, 1958) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij in 1985 cum laude afstudeerde. Ze kreeg een beurs om verder te studeren aan de Ecole Normale Supérieure in Parijs (1986-1987). Met een Nederlandse beurs werkte ze van 1987-1989 aan het Lexikon des frühgriechischen Epos aan de Thesaurus Linguae Graecae in Hamburg. Als toegevoegd onderzoeker was zij vervolgens weer verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Daar promoveerde zij in 1994 cum laude op het proefschrift Conditions and Conditionals. An investigation of Ancient Greek.

Sinds 1991 is Gerry Wakker werkzaam bij de opleiding Griekse en Latijnse Taal en Cultuur van de Rijksuniversiteit Groningen, eerst als universitair docent, vanaf 2001 als universitair hoofddocent Oudgriekse Taalkunde. Zij is actief lid van de onderzoeksgroep Groupe de Recherche sur la Syntaxe Grecque (CNRS no. 1038).

In haar onderzoek richt Wakker zich op de (semantisch-pragmatische) factoren die de keuze van het aspect in het Oudgrieks bepalen, de diverse uitdrukkingsmiddelen (naast het futurum) die het Oudgrieks kent om naar de toekomst te verwijzen en de functie van partikels in Griekse teksten.

Contact: prof.dr. G.C. Wakker

Laatst gewijzigd: 11 augustus 2008 14:25