Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Velp, 3 juli 2008

Senioren 'Vallen..., dat gebeurt mij niet! ' Voorlichtingsbijeenkomst in Velp

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland organiseert in samenwerking met Fysiotherapie Ter Horst een voorlichtingsbijeenkomst waarbij het voorkomen van valpartijen onder ouderen centraal staat.

Aanleiding voor de bijeenkomsten zijn de harde cijfers. Jaarlijks belanden 88.000 Nederlanders van 55 jaar en ouder na een valpartij op de Eerste Hulpafdeling van een ziekenhuis. Meer dan de helft van deze ouderen verliest een deel van zijn zelfstandigheid met ingrijpende gevolgen voor henzelf en hun naaste omgeving. Daarnaast overlijden ieder jaar 1.800 ouderen aan de gevolgen van een val.

Helaas blijken weinig ouderen uit eigen beweging voldoende maatregelen te nemen om de kans op vallen te verkleinen. Jammer, zeker omdat veel van dit leed eenvoudig kan worden voorkomen. De bijeenkomst "Vallen..., dat gebeurt mij niet" biedt ouderen de kans om op een vrijblijvende manier meer te weten te komen over het voorkomen van vallen en de valpreventietraining van Fysiotherapie Ter Horst. Uit onderzoek blijkt dat het aantal valongelukken kan worden gehalveerd door gerichte voorlichting en training.

U bent van harte welkom op dinsdag 26 augustus van 10.00 - 11.15 uur, Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland, President Kennedylaan 325 (zaal 10) te Velp .

Aanmelden
Deelname is gratis, maar wel graag vooraf aanmelden.
Aanmelden kan via de website www.stmg.nl of telefonisch bij de afdeling Gezondheidsvoorlichting en Preventie, telefoon (026) 376 15 16, op maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 12.00 uur.



Ingezonden persbericht