Gemeente Almere

Veilinghuis Danswijk

21-08-2008

Mensen met ideeën of wensen voor hun buurt of voor zichzelf kunnen hiermee op dinsdagavond 26 augustus, tussen 19.30 uur en 21.00 uur, terecht bij het Veilinghuis Danswijk. Locatie: Basisschool De Zevensprong aan de Danslaan 74.

Het Veilinghuis blijkt succesvol om vraag en aanbod bij elkaar te brengen én om de woonomgeving te verbeteren. De aanpak is bovendien concreet en snel: de inzet van de vertegenwoordigde organisaties en van bewoners wordt vastgelegd in een contract. Het motto van het Veilinghuis is: boter bij de vis! Deze keer in de Danswijk.

Wie organiseren het Veilinghuis Danswijk?
Veilinghuis Danswijk is een initiatief van de gemeente Almere, bewonersplatform Danswijk, vertegenwoordigers van de woningcorporaties Ymere, GoedeStede, Politie Flevoland, Mooi Zo Goed Zo en stichting De Schoor.

Wat valt er te veilen?
Dat bepalen de inwoners van de Danswijk zelf. De mogelijkheden zijn legio.
Bewoners willen bijv. meer activiteiten in de buurt, een hofje is toe aan een nieuwe impuls, er is hinder van (parkeer)gedrag van straatgenoten, etc. Het gaat vooral om wensen waar meerdere organisaties aan kunnen bijdragen. En wellicht willen bewoners een eigen activiteit laten veilen en kunnen bewoners hun hobby inzetten voor anderen door te tuinieren, koken of ...?

Wat hoort er niet op de veiling thuis?
Meldingen en klachten horen niet op de veiling thuis, zoals bijvoorbeeld verzakte stoeptegels, verwilderd groen, onvoldoende verlichting in het trappenhuis. Hiermee kunnen mensen terecht bij het Klanten Contact Centrum van de gemeente Almere of de woningcorporatie.

Artikel(en)


* Grote oogst ideeën Veilinghuis De Hoven