Tom Coronel

26 Augustus 2008
Tim en Tom Coronel samen in Dakar Rally 2009

De broers Tim en Coronel zijn een bekende verschijning in de internationale autosport. Tom maakt momenteel furore voor SEAT in het FIA WTCC en Tim strijdt voorin de vaderlandse BMW 130i Cup. Na een succesvol debuut van Tim in de Dakar 2007 vroeg hij voor het nieuwe avontuur in Latijns Amerika zijn tweelingbroer Tom mee. En al doen de broers veel samen, samen in één auto is een unicum. Tijdens de Dakar 2009 zullen beiden dan ook gaan rijden én navigeren. Bowler Nemesis versterkt naar Argentinië

Foto: Essay Produkties - Chris Schotanus

De auto waar Tim en Tom mee starten is de Bowler Nemesis van Dakarsport.com. Vier nieuwe Bowlers stonden in januari in Lissabon aan de start, waarna het team besloot om dit jaar volledig te wijden aan het doorontwikkelen van het nieuwe concept. De motor, versnellingsbak, dempers en het gewicht zijn allemaal grondig aangepakt, waarmee de Nemesis nog sterker aan de start zal staan. Het doel van Tim en Tom is simpelweg: finishen in Buenos Aires!

De verhuizing van de Dakar Rally naar Argentinië en Chili betekent dat de route en de pistes voor vrijwel alle coureurs nieuw is. Organisator A.S.O. heeft al aangekondigd dat het qua parcours een echte Dakar wordt en dat de reputatie van zwaarste rally ter wereld gehandhaaft blijft. In Argentinië zullen de pampas, gravel, stenen en zandduinen de ondergrond zijn. In Chili zal vervolgens de Atacama-woestijn de scherprechter van de koers zijn. De laatste dagen zullen drie etappes worden verreden rond het rallyhart van Argentinië: Córdoba, waarna de karavaan 18 januari weer finisht in Buenos Aires.

Dakarsport.com zal in de Dakar 2009 als enige team starten in alle klassementen: motoren, autos, trucks en quads. Het team is daarmee ook het grootste team in de wedstrijd. Andere bekende namen die het team al bekend heeft gemaakt zijn voormalig WRC-rijder Freddy Loix, Mirjam Pol en ex MotoGP-rijder Jurgen van den Goorbergh met de motor (Honda) en de troef van het team in het quadklassement: Alex Brusselers. In september hoopt het team de laatste namen van de line-up voor Dakar 2009 bekend te kunnen maken.