Ingezonden persbericht

Initiatief voor teamsporters blijkt doorslaand succes

Negen maanden na de lancering viert TeamWebs.nl de lancering van haar nieuwe release

Nog geen jaar na de lancering heeft TeamWebs.nl afgelopen week al weer haar tweede release online gebracht. In korte tijd groeide het initiatief van drie bevriende sporters uit tot één van de hardst groeiende online sportcommunities van Nederland. De afgelopen dagen groeide de site met honderden nieuwe leden. Dagelijks gebruiken inmiddels duizenden teamsporters TeamWebs om alles voor hun team te regelen en om ook tussen de trainingen en wedstrijden door de teambanden aan te halen. Voor de initiatiefnemers is dit een bevestiging van de resultaten uit hun onderzoek van 2007*. Daaruit bleek namelijk dat ruim driekwart (77%) van de teamsporters voor de gezelligheid sport en het teamelement belangrijk vindt. Volgens sporter en medeoprichter Martin Wassink ondersteunt TeamWebs.nl deze behoefte uitstekend. 'Je ziet dat teams op TeamWebs veel plezier beleven met elkaar. Daarbij zijn de functionaliteiten ook gewoon nuttig. Met een paar muisklikken stuur je je hele team een SMS om te melden dat de wedstrijd is afgelast. Super handig toch?'
()

Voor veel teamsporters is het een bekend fenomeen: tegen het weekend stroomt de mailbox vol met berichten van teamgenoten om af te spreken waar er hoe laat wordt verzameld, wie er ziek is, wat de opstelling wordt etc. Een onoverzichtelijke brij van informatie is het gevolg die nogal eens tot misverstanden leidt. Met de agenda op het TeamWeb van een team behoort dit tot het verleden omdat alle informatie overzichtelijk bij elkaar staat en toegankelijk is voor ieder teamlid. Iedereen kan zelf aanvinken of hij wel of niet aanwezig is en met een eenvoudig vinkje wordt duidelijk wie dit keer de chauffeur is. Ook als je niet zeker weet of je teamgenoten de ochtend van de wedstrijd hun TeamWeb nog checken, is er een oplossing. Dan heb je namelijk de teamSMS waarmee je iedereen met enkele muisklikken kunt bereiken.
()

Sociale netwerken op het internet zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Na de algemene netwerksites lijkt de markt klaar voor specialisatie. Met name de netwerken die gebaseerd zijn op gezamenlijke interesses gecombineerd met functionaliteit zijn in trek. Sport bleef in Nederland echter nog onderbelicht. De aandacht die er al was, focuste zich op de individuele sporters omdat de georganiseerde teamsport veel moeilijker is in te kaderen. Speelschema's, vele teams, mensen die lid zijn van meerdere verenigingen, sportbonden die zelf ambities hebben, het zijn allemaal redenen om de teamsporter tot dusver links te laten liggen.

Maar voor de oprichters van TeamWebs ligt dit duidelijk anders. Gedreven door hun eigen ervaringen met en passie voor de sport zijn ze de uitdaging aangegaan. Door de functionaliteiten van een TeamWeb moest het een stuk eenvoudiger worden om je team te organiseren en dat is hen gelukt. Sporters houden daardoor meer tijd over die ze kunnen besteden aan de sociale aspecten van de teamsport zoals het bijhouden van teamstatistieken, teampolls, wedstrijdverslagen en het delen van foto's en filmpjes. Dat hele palet is voor ieder team gratis en overzichtelijk toegankelijk en dat is de kracht van dit initiatief. Zo zie je maar weer dat sporters zelf vaak het beste weten wat sporters nodig hebben!

* Teamwebs.nl heeft eind 2007 onderzoek laten doen onder 546 sporters in de leeftijd van 11 tot 55 jaar.

Teamwebs
Sinds 20 november 2007 is Teamwebs.nl online. Deze gratis website is ontworpen om de organisatorische kant van teamsporten te vereenvoudigen en om de teamspirit te verhogen. Teamwebs.nl is onderdeel van Teamwebs, een bedrijf dat op 5 maart 2007 is opgericht door Koen Idzenga, Gunnar Hittorf en Martin Wassink, drie vrienden die veel sporten in teamverband. Zij wilden nog meer genieten van de gezelligheid die het sporten met zich mee brengt, en minder bezig zijn met de organisatorische kant van het teamsporten. Zij besloten om, naast hun normale werkende leven, een website te ontwikkelen die toegankelijk moest zijn voor alle (sport)teams van Nederland. Teamwebs was een feit.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact op nemen met:
Gunnar Hittorf
gunnar.hittorf@teamwebs.nl
06 2677 4676