Koninklijke Nederlandse Schaakbond



Thema-avond trainingen met Cor van Wijgerden in Amsterdam

Het servicepunt Randstad organiseert woensdag 27 augustus een thema-avond over schaaktrainingen in de Boomsspijker te Amsterdam. De avond zal gegeven worden door Cor van Wijgerden, vermaard trainer en een van de grondleggers van de succesvolle Stappenmethode.

In het eerste deel van de avond komen de overeenkomsten en de verschillen tussen trainingen aan de jeugd en aan volwassenen aan bod. Ter sprake komt zeker het boek van Michael de la Maza Rapid Chess improvement waarin de lezer een winst van 400 elopunten in 400 dagen wordt beloofd. Hoe realistisch is dit? In de volgende twee links is daar meer over te lezen:
http://www.chesscafe.com/text/skittles148.pdf en http://www.chesscafe.com/text/skittles150.pdf.

In het tweede deel van de avond komen vragen van de deelnemers aan bod. Graag bij uw opgave vragen of wensen kenbaar maken.

Deze bijeenkomst is een ideale gelegenheid voor jeugdleiders, leraren, trainers en ouders om hun kennis op dit terrein te vergroten.

Datum: woensdag 27 augustus
Tijd: 20.00-22.15 uur
Adres: Buurtcentrum de Boomsspijker, Rechtboomssloot 52, 1011 EC Amsterdam.
De Boomsspijker is goed te bereiken met de metro en ligt op loopafstand van Amsterdam CS.

De avond is gratis en er is plaats voor maximaal 15 deelnemers. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij de servicepuntmedewerker van Servicepunt Randstad: Eddy Sibbing: 035-6916401, esibbing@schaakbond.nl.

---