Gemeente Kerkrade

21.08.08: Van 27 aug. tot 4 sept. `Buurt TV' en `Kerkrade in Beeld' op lokale TV

Van woensdag 27 augustus (17.00 uur) tot donderdag 4 september zendt Stichting Plus op de lokale televisie (kanaal 22+) in een dagelijkse carrousel nieuwe afleveringen uit van `Buurt TV Kerkrade' en `Kerkrade in Beeld'. Overigens zijn de programma's in Heerlen te ontvangen via hetzelfde kanaal.
Vanaf donderdag 4 september kunnen de nieuwe afleveringen ook bekeken worden op www.kerkrade.nl

`Buurt TV': Bouwen in de buurt en kinderen in Afrika In `Buurt TV Kerkrade' dit keer een kleine greep uit de bouwactiviteiten in Kerkrade-West. Zo nemen we een kijkje in de volledig gerenoveerde Apostelstraat, de nieuwbouwprojecten Carboonplein en Firenschat en bij de vernieuwing van het Piusplein. Dat bouwen in de buurt niet alleen stenen stapelen is, laten de buurtverenigingen de Spoorzoeker en het Plein zien. Met allerlei activiteiten, bijvoorbeeld tijdens het EK voetbal in juni, lukte het de verenigingen om in korte tijd een hechte band te smeden tussen de buurtbewoners.
35 Vrienden uit Eygelshoven die zich verenigd hebben in de stichting Stivosina bouwen weer op een heel andere manier aan de toekomst. Zij willen kinderen in Afrika zonder zorgen laten sporten. Met het geld dat zij verdienen door het organiseren van tal van activiteiten in Kerkrade laten zij onder meer voetbalveldjes aanleggen. Wat dat betekent voor de voetballertjes in Afrika tonen de vrolijke beelden die Stivosina speciaal voor `Buurt TV Kerkrade' ter beschikking stelde.

`Kerkrade in Beeld': Welkom in Kerkrade
In de nieuwe aflevering van `Kerkrade in Beeld' worden de ontwikkelingen in de toeristische sector belicht. De regio heeft na de sluiting van de mijnen een compleet nieuw gezicht gekregen. Het gebied is veranderd in een groene parkachtige omgeving die voldoende ruimte biedt voor zowel recreatie als voor bedrijvigheid. `Welkom in Kerkrade' is dan ook een boodschap die we de afgelopen jaren steeds vaker kunnen gebruiken want Kerkrade doet het goed als toeristische bestemming.
Het GaiaPark, Industrion, abdij Roluc en de stoomtrein trekken vele bezoekers. Een mooie aanvulling hierop is de in het voorjaar geopende Groenmetropool met het nieuwe Pferdelandpark. De Groenmetropool is een toeristische route van Beringen in Belgisch-Limburg via Nederlands-Limburg tot aan Düren in Duitsland.