Politie Groningen

Woensdag 27 augustus 2008

Provincie Groningen, 27-08-2008

Groningen: 9,5 kg softdrugs aangetroffen

De politie heeft maandagavond bij een huiszoeking in een woning aan de Fossemaheerd in Groningen ongeveer 9,5 kg softdrugs in beslag genomen. De hennepplanten en toppen werden op verschillende plekken in het huis aangetroffen. De drugs waren zeer waarschijnlijk bedoeld voor de handel. Een 48-jarige inwoner van Groningen is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Een 19-jarige man uit Hoofddorp die in de woning aanwezig was is door de politie gehoord. Hij kon na zijn verklaring het politiebureau verlaten.

Groningen: Fries valt uit bootje

De politie en brandweer zijn dinsdagavond ingezet nadat een 35-jarige man uit Leeuwarden in het Schuitendiep te water was geraakt. De Fries voer in een bootje toen deze ter hoogte van de Steentilbrug omsloeg. In eerste instantie verklaarde de man dat een andere boot met hoge snelheid voorbij voer en dat zijn boot daardoor was omgeslagen. Later vertelde de schipper dat hij onder de brug een aantal joints had gerookt en niet meer wist hoe hij te water was geraakt. Nadat de brandweer diverse goederen van de man aan wal had gebracht, besloot de Leeuwarden zijn bootje opnieuw te water te laten en met een nat pak verder te varen.

Groningen: fietsendief loopt in armen politie

Een 32-jarige fietsendief uit Hoogezand is dinsdagmiddag op de Vismarkt bijna letterlijk in de armen gelopen van de politie. De man liep met een fiets in zijn handen en riep al van verre naar de agenten dat het rijwiel niet was gestolen. De dienders zagen echter wel dat het slot was opengebroken en spraken hem aan. Even later bleek dat een 16-jarig meisje uit Oostwold (gem. Leek) haar fiets miste op Tussen beide Markten. De tweewieler waar de Hoogezandster mee liep, bleek de fiets van de Oostwoldse te zijn. De verdacht is aangehouden en het meisje kreeg haar fiets direct terug.

Groningen: jongens bekladden muur

Twee jongens (10 en 11 jaar) uit Groningen zijn dinsdagmiddag aangesproken omdat ze een muur van een pand aan de Oudeweg aan het bekladden waren. De melding kwam bij de politie binnen via een buurtbewoner die vertelde dat het om twee jonge jongens ging. Agenten zagen in de Oudeweg dat een van de kinderen druk bezig was met het schrijven van een tekst op een muur. De jonge verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau waar hun ouders werden gebeld. In overleg met de ouders worden de kinderen aangemeld bij Stop. Stop is onderdeel van bureau HALT en is specifiek bedoeld voor kinderen tot 12 jaar.

Groningen: fietser valt na contact met brommer

Een 16-jarige fietser uit Haren is dinsdagmiddag gewond geraakt in de Nieuwe Ebbingestraat. De fietser sleepte zich voort door een 16-jarige bromfietser uit Zuidwolde. Door onbekende oorzaak raakten beide tieners hun evenwicht kwijt. De voertuigen raakten elkaar en daardoor vielen ze op het wegdek. De jongen uit Haren is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: Stadjer slachtoffer van straatroof

Een 28-jarige inwoner van Groningen heeft dinsdagnacht aangifte gedaan van een straatroof. Het slachtoffer liep rond middernacht door de Kijk int Jatstraat toen hij werd aangesproken door twee kale mannen met een gekleurde huidskleur. Een van hen liet een mes zien en dwong de Stadjer geld af te geven. Nadat het slachtoffer dit had gedaan, gingen beide mannen er vandoor op de fiets. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: vervelende taxiklant aangehouden

De politie heeft dinsdagnacht met enige moeite een 22-jarige Groninger aangehouden. De Stadjer zat in een taxi van een 45-jarige man toen hij in de Camphuysenstraat weigerde voor zijn rit te willen betalen. Hij bedreigde daarbij de taxichauffeur met de dood. Gewaarschuwde politiemensen gingen met de verdachte in gesprek, maar de Stadjer bleek niet voor rede vatbaar en werd agressief. Na meerdere waarschuwingen werd de man aangehouden. Hij verzette zich hier ernstig tegen, waardoor een politieagent gewond raakte aan de schouder. De agent moest zich laten behandelen in een ziekenhuis. De man is ingesloten.

Groningen: vermoeide automobilist krijgt waarschuwing

De politie kreeg dinsdagnacht een melding dat mogelijk een dronken automobilist op de A28 bij Haren zou rijden. Agenten zagen het voertuig en zetten de bestuurder langs de kant op de Julianaweg. Hij had niet gedronken, maar verklaarde wel al 1.400 km achter het stuur te zitten en moe te zijn. De man was bijna thuis en kreeg een waarschuwing.

Groningen: verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Groningen verkeerscontroles uitgevoerd. In buurt van scholen werden roodlichtcontroles gehouden. Ook werden bromfietsen gecontroleerd en werd gekeken of automobilisten de veiligheidsgordel droegen.

Nieuweschans: asbestplaten gedumpt

De politie is een onderzoek gestart nadat bij het kuuroord in Nieuweschans een hoeveelheid asbestplaten is gedumpt. Een voorbijganger zag in de nacht van maandag op dinsdag dat de bestuurder van een groene bus met aanhanger golfplaten op het terrein van het kuuroord dumpte. De bestuurder ging er vandoor nadat de getuige personeel van het kuuroord had gewaarschuwd. De aanhanger bleef in alle haast achter. Het spoor van de verdachte leidt naar Duitsland. De asbestplaten zijn inmiddels opgeruimd.

Veendam: man dreigt met nepwapen

De politie heeft dinsdag een 37-jarige inwoner van Dalen aangehouden na een verkeersruzie op de N33 ter hoogte van Veendam. De Dalenaar reed met zijn auto over de N33 en had ter hoogte van Gieterveen ruzie gekregen met een 46-jarige automobilist uit Roden met elkaars rijgedrag als inzet. Beide mannen waren iets verderop gestopt op een pechstrook langs de kant van de weg. Terwijl de Rodenaar aankondigde de politie te zullen bellen, haalde de man uit Dalen een pistool tevoorschijn en richtte die op zijn opponent. Hij reed daarna weg. De man uit Dalen werd ter hoogte van de afslag naar de autosnelweg A7 door de politie langs de kant gezet. In zijn auto werden een mes en een bus pepperspray gevonden. De man gaf in een van de verhoren uiteindelijk toe met een nep-pistool te hebben gedreigd. Hij had dat onderweg in het water gesmeten. De man is ingesloten.

Stadskanaal: winkeldief eet in supermarkt

Een winkeldief deed zich woensdagmorgen in een supermarkt aan de Hoofdstraat in Stadskanaal ter plekke tegoed aan zijn buit. De man, 33-jaar en zonder vaste woon- of verblijfplaats, haalde brood en beleg uit de schappen en begon deze in de winkel op te eten. Het maal werd begeleid door een flesje fruitsap. De man had echter geen geld om te betalen en werd aan de politie overgedragen. Tegen de 33-jarige is proces-verbaal opgemaakt.

Kolham: bedrijfsinbraak

Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Plesmanlaan in Kolham zijn diverse springkussens en andere feestartikelen gestolen. Ook verdween een aanhangwagen. De daders waren het pand binnengekomen door een deur te forceren. De politie stelt een onderzoek in.

Bedum: old-timer vernield

Tot nu toe onbekenden hebben aan de Industrieweg in Bedum een auto kompleet vernield. Van de old-timer werden alle ruiten ingeslagen en het interieur onherstelbaar beschadigd. De carrosserie van de 30 jaar oude BMW werd met een ijzeren staaf bewerkt. De eigenaar van de wagen, een 59-jarige inwoner van Bedum, had de wagen na een restauratie zo goed als klaar. Hij zou er deze week mee de weg op. De auto is nu rijp voor de sloop. Het is nog onduidelijk wanneer de vernielingen zijn gepleegd. Aangezien de vandalen fors tekeer zijn gegaan, is de kans behoorlijk groot dat zij zijn gezien. Mensen die over informatie beschikken, worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, bureau Uithuizen via het algemeen nummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Lettelbert: slingerend over autosnelweg

Een 51-jarige automobilist uit Groningen werd dinsdagnacht op de autosnelweg A7 ter hoogte van Lettelbert door de politie tot stoppen gedwongen. De politie kreeg een telefoontje van een andere automobilist dat hij achter een wagen aanreed die de hele breedte van de rijstrook nodig had. Agenten zagen de bewuste auto ter hoogte van Lettelbert rijden. Na te zijn gestopt, stond de bestuurder te wankelen op zijn benen. Een alcoholtest wees een promillage van bijna 1,5 uit. s Mans rijbewijs is ingenomen.