Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 27-08-2008

Verkeerscontrole
IJSSELSTEIN De politie heeft dinsdag 26 augustus, rond 15.00 uur, bij een controle op de Weg der Verenigde Naties vier automobilisten bekeurd. Twee van hen telefoneerden niet handsfree en de beide anderen droegen geen autogordel.

Verkeerscontrole
NIEUWEGEIN De politie heeft dinsdagochtend 26 augustus op de Sluyterslaan een algemene verkeerscontrole gehouden. Tussen 09.00 uur en 10.30 uur werden in totaal 10 bestuurders bekeurd die hun rij- of kentekenbewijs niet bij zich hadden.

Controles
NIEUWEGEIN De politie heeft dinsdag 26 augustus s morgens en s middags op de Symfonielaan respectievelijk een algemene verkeerscontrole en een snelheidscontrole gehouden. Tussen 11.00 uur en 12.15 uur kregen 7 automobilisten een bekeuring, omdat ze hun rij- of kentekenbewijs niet bij zich hadden of geen autogordel droegen. Tussen 13.15 uur en 15.00 uur werden 14 bestuurders bekeurd, die te hard reden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 69 km/uur.

Drie jongens aangehouden
NIEUWEGEIN Drie jongens van 17 jaar uit Nieuwegein zijn in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 augustus, omstreeks 05.30 uur, aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning aan de Irisstraat.

Op dinsdag 26 augustus omstreeks 04.05 uur kreeg de politie de melding dat van een woning een ruit was vernield en dat er een flatscreen-tv was gestolen. De bewoners en andere getuigen meldden dat zij wakker waren geworden van een harde klap en hierna personen hadden gezien die hard wegrenden. Diverse politiemensen stelden direct in de omgeving een onderzoek in. Tijdens het zoeken naar mogelijke verdachtn kregen de politiemensen informatie,die leidde naar een woning aan de Anjerhof. De bewoners waren niet thuis. In de tuin stond een scooter. Aan de hand van de gegevens van deze scooter leidde het spoor naar een woning in de wijk de Doorslag. In die woning trof de politie niet alleen de drie Nieuwegeiners aan, maar ook de gestolen flatscreen-tv. De tv is in beslag genomen en de drie zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Man aangehouden
VIANEN Een 19-jarige man uit Vianen is maandag 25 augustus aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een auto.

De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 juli op het parkeerterrein van het motel aan de Prins Bernhardstraat. Er werd een ruit ingeslagen en uit de auto werden diverse goederen gestolen. Aan de hand van camerabeelden kwam de politie achter de identiteit van de verdachte, waarop hij werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten voor verhoor.