Topmanagers moeten terug naar de schoolbanken

27/08/2008 12:47

Creative Venue BV

Nieuwe opleiding Nyenrode en Ebbinge voorziet in noden van de markt

Topmanagers moeten terug naar de schoolbanken

Amsterdam, 27 augustus 2008 - Morgen gaat op de Nyenrode Business Universiteit een nieuwe opleiding van start voor senior interim-managers. Deze opleiding is op initiatief van Ebbinge & Company ontwikkeld omdat de hogere managementechelons van instellingen en bedrijven vaak niet toekomen aan een noodzakelijke vakmatige verdieping - en daardoor niet altijd even goed zijn geëquipeerd op de veranderende eisen van de markt, zoals nieuwe verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden. Vanouds springt Ebbinge hierop in door leemtes in vaardigheden of kennis aan te vullen met interim-managers. Nyenrode en Ebbinge willen ook hen met de nieuwe opleiding een extra impuls geven zich voortdurend verder te blijven professionaliseren. De eerste module van het programma gaat over corporate governance en sluit aan bij de werkwijze en het niveau van het Nyenrode MBA programma.

Dit Nyenrode Ebbinge Certificate Programme bestaat uit zes tweedaagse modules die zijn ontwikkeld door het Powerhouse 'Competing for Talent' vanuit de leerstoel Strategisch Talent Management van Nyenrode onder leiding van prof. dr. Lidewey E.C. van der Sluis. De modules beslaan het gehele werkveld van de interim-manager die op directie- en senior managementniveau actief is: corporate governance & corporate social responsibility, sustainability, innovatie, corporate & behavioral finance, leiderschap, transitiemanagement en organisatiedynamiek. Daarnaast wordt een viertal kennissessies georganiseerd waarin vooraanstaande sprekers uit het netwerk van Nyenrode en Ebbinge hun visie geven op 'truths and trends in the business'.

Integriteitvraagstukken en ethisch handelen

Morgen is de kick off van de opleiding, die volgende week maandag begint met de module Corporate Governance & Corporate Social Responsibility. In de afgelopen jaren is corporate governance in vervolg op diverse 'affaires' en de code Tabaksblat dé leidraad geworden van waaruit ondernemingen worden bestuurd en gecontroleerd. Bij deze module staat ethisch handelen vanuit maatschappelijke en collegiale verantwoordelijkheid centraal en worden de deelnemers geconfronteerd met integriteitvraagstukken van bestuurders en managers en de invloeden van partijen rondom private equity. Zij maken dan ook kennis met het Nyenrode Powerhouse Corporate Governance, een netwerk van zakelijke en wetenschappelijke prominenten, dat vanuit een multidisciplinair oogpunt de recente ontwikkelingen bespreekt.

Mooie CV's, maar nauwelijks vervolgopleidingen

Volgens Geert-Jan Poorthuis, partner bij Ebbinge Executive Interim Management, is er grote behoefte aan de nieuwe opleiding: "Op het CV van veel interim-managers staan weliswaar mooie klussen bij mooie klanten, maar nauwelijks nog vervolgopleidingen. Zij zijn drukbezet en hebben kennelijk maar beperkte mogelijkheden om meerdere dagen aaneengesloten in een opleidingstraject te steken. Maar je praat hier wel over mensen die vrijwel alles al een keer gezien en gedaan hebben. Wij denken dat veel interim-managers in deze fase van hun professionele bestaan bij uitstek geschikt zijn als lid van een Raad van Commissarissen of een Raad van Toezicht. De nieuwe opleiding bereidt hen daar op voor."

Afstuderen als Executive Interim Manager

De module Corporate Governance & Corporate Social Responsibility zal op 1 en 2 september worden gegeven door prof. dr. Fred van Eenennaam, hoogleraar Strategy and Dynamics of Strategy en prof. dr. Ronald Jeurissen, hoogleraar Business Ethics en directeur van het European Institute for Business Ethics (EIBE). De volgende module is op 16 en 17 oktober en gaat over Sustainability & Innovation. Na nog vier andere modules zullen de geslaagden in maart afstuderen als Executive Interim Manager. Het complete programma is te lezen op http://www.ebbinge.nl/downloads/%7BFEA52BB5-6B4F-49EA-BE49-97ECAADBD9C9%7D.PDF

Over Ebbinge & Company

Ebbinge & Company (www.ebbinge.nl) adviseert al 25 jaar bij de invulling van sleutelposities in het bedrijfsleven en de publieke sector in de Benelux. En is actief vanuit kantoren in Amsterdam en Brussel. De kernactiviteiten van Ebbinge & Company bestaan uit: Executive Search, Recruitment & Selection, Executive Interim Management, Management Audits, Assessments & Coaching. Het bureau telt 55 consultants met jarenlange ervaring in het vak.

Over de Nyenrode Business Universiteit

De Nyenrode Business Universiteit is opgericht door het bedrijfsleven en behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business-universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op leidende functies in een internationale omgeving, waarbij grote waarde wordt gehecht aan maatschappelijk bewustzijn en duurzaam ondernemerschap. Nyenrode ontwikkelt naast masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, accountancy en controlling tevens executive-programma's voor het ambitieuze MKB en beursgenoteerde ondernemingen. In januari 2008 werd Nyenrode op de jaarlijkse ranglijst van de Financial Times Global MBA top 100 genoemd, en in november 2007 behaalde de universiteit positie 30 op de Financial Times ranking van Top Graduate Business Schools in Europe.





http://www.ebbinge.nl