Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - PERSBERICHT - PERSBERICHT

Spectaculaire Paardendag op 27 augustus in Hoorn

Stichting Het Paard is in Hoorn al vele jaren actief met het organiseren van paardenevenementen voor kinderen, ouders, liefhebbers en geïnteresseerden. Na twee succesvolle paardendagen; de Ponydag en het Ringsteken om de Mooi Hoorn Bokaal, is het woensdag 27 augustus tijd voor de Dag van het Aangespannen Paard. Uiteraard vindt dit evenement weer plaats op de Gedempte Turfhaven te Hoorn.

Samenwerking
Stichting het Paard is ook dit jaar weer de samenwerking aangegaan met de Vereniging Tuigpaard Promotie West om tot een attractief dagprogramma te komen.

Het Nederlands gefokte tuigpaard wordt door leden van de Tuigpaard Promotie West uitgebracht op concoursen waar de paarden in een aantal verschillende rubrieken worden geshowd. Zij worden voorgebracht voor verschillende ruituigen, afhankelijk van de rubriek waarin gereden wordt. Tussen 11.30 en 17.00 uur zijn er wedstrijden in de limietklassen I en II, een open klasse, een damesklasse en tweespannen.

Ludieke opening door Ben the Banjoman
Deze laatste Paardendag van dit jaar zal muzikaal geopend worden door Ben the Banjoman. Deze cowboy rijdt rond op zijn paard en al spelend op zijn Amerikaanse tenorbanjo zingt hij de echte country-toppers. Zijn paard geniet ook zichtbaar van de vrolijke, muzikale klanken: het beweegt zich voort al knikkend met het hoofd op het ritme van de muziek! Wees dus op tijd en kom je verbazen over én meezingen met Ben the Banjoman!

Unieke show Western Riding door Ed Gosen en Francisca van der Poorte

Tijdens de Dag van het Aangespannen Paard zal er een demonstratie Westernrijden worden verzorgd door Ed Gosen en zijn partner Francisca van der Poorte.

Ed rijdt wedstrijden op Nederlands en Europees niveau en heeft o.a. op de Europese Kampioenschappen van de Paints in 2005 een 4e en een 6e prijs (van de 26) behaald met My Smokin Kick Deebar (Patch) in de Open Senior Reining. Daarnaast is hij 2 jaar achter elkaar 3e geworden op de Nederlandse Kampioenschappen Quarter Horses met Make It To The Stars. Ook is Ed met Triple T Turtle, Nederlands Kampioen Western Riding geworden tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Quarter Horses. Deze combinatie is tevens World Show Qualifier voor Senior Western Riding geworden.

Francisca is circa 12 jaar actief in de westernsport en traint bij diverse instructeurs. Francisca schoolt zich bij in Amerika in de Pleasure, Hunter en Fokprogramma's. Op dit moment volgt zij een opleiding Instructeur Westernrijden aan het Hippisch Centrum te Deurne. Naast het rijden van paarden en het lesgeven, organiseert zij wedstrijden en clinics en regelt vooral de zakelijke kant van de V.O.F. Ed Gosen Paints & Quarterhorses.

Samen met Francisca van der Poorte zal Ed Gosen demonstraties geven in de Trail en Pleasure onderdelen van het Western Riding. Een bijzondere en spectaculaire show die je niet mag missen!

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit unieke paardenevenement? Neem dan telefonisch contact op via 0229-214924 of via e-mail; info@stichtinghetpaard.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website www.stichtinghetpaard.nl.

Dagprogramma
11.30-12.00 uur Muzikale opening door Ben the Banjoman 12.00-12.30 uur Limietklasse I
12.30-13.00 uur Limietklasse II
13.00-13.30 uur Ben the Banjoman
13.30-14.00 uur Open Klasse
14.00-14.30 uur Demo 1: Western Riding door Ed Gosen en Francisca van der Poorte 14.30-15.00 uur Damesklasse
15.00-15.30 uur Demo 2: Western Riding door Ed Gosen en Francisca van der Poorte 15.30-16.00 uur Tweespannen

Foto bijschriften:

Prachtige aanspanningen te bewonderen op de Dag van het Aangespannen Paard in Hoorn.

Ed Gosen demonstreert diverse onderdelen van het Western Riding.

Altijd lachen, altijd feest; Ben the Banjoman zorgt voor de muzikale omlijsting op deze Paardendag.


---- --