Time : 11:32:27
Date : 27 August 2008
Sender Name: OnafhankelijkAdvies.be

Website OnafhankelijkAdvies.be start met vergelijkenbeleggingsfondsen

Onlangs verscheen in de media het bericht dat banken naar hun klanten risicovolle fondsen promoten, die eigenlijk niet bij de klant passen.

De financiële vergelijkingswebsite www.onafhankelijkadvies.be is dan ook gestart met het vergelijken van beleggingsfondsen van exclusieve fondshuizen Online kan de bezoeker een profiel invullen en aan de hand daarvan ontvangt de klant minimaal een zestal fondsen die aan dit profiel voldoen.

Verder werkt OnafhankelijkAdvies.be samen met een groot netwerk van onafhankelijke beleggingsspecialisten in geheel Vlaanderen die een advies op maat naar de klant kunnen geven.

Binnen deze adviezen komen vaak de zogenaamde LifeSettlements fondsen naar voren die op dit moment een prima alternatief vormen, aangezien deze niet gerelateerd zijn aan aandelen, obligaties of grondstoffen.

Wat zijn LifeSettlements?
Een life settlement transactie is een overeenkomst waarbij de polishouder van een levensverzekering deze polis verkoopt en tegen betaling de rechten overdraagt aan een investeerder.

Deze markt is begin deze eeuw ontstaan in Amerika en de investeringen omvatten reeds enkele miljarden. Dat deze investeringen zo hard groeien is snel verklaard: Bij het investeren in Life Settlements worden hoge rendementen gekoppeld aan de enige zekerheid in het leven. Rendementen bedragen doorgaans rond de 10% of meer en zijn onafhankelijk van olieprijzen, aandelenkoersen, rentestanden en andere(economische) marktfactoren.

De verwachting is dat naast Nederland, waarbij in 2007 een 900 miljoen euro is geïnvesteerd, ook in Belgie deze aantrekkelijke vorm van defensief beleggen zijn opwachting zal maken.