Gemeente Tilburg

Datum 27 augustus 2008

Start inspraak over ontwikkeling Sint Josephstraat 38 (oude locatie Plato) Inloopavond donderdag 4 september 2008 Ontwikkelaar Roozen Moerenburg BV heeft een verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan ingediend voor de realisatie 19 zorgwooneenheden aan de Sint Josephstraat 38. Voorheen was op deze locatie op de hoek St. Josephstraat/Prinsenhoeven studentenvereniging Plato gevestigd. Op dit moment wordt het bestaande gebouw anti- kraak bewoond.

Zorginstelling Amarant wordt eigenaar van het nieuwe gebouw en gaat er 19 zorgwooneenheden realiseren. Het gaat om een project begeleid wonen voor licht verstandelijk en/of fysiek gehandicapte mensen.

Het plan Op het perceel wordt een 3-laags gebouw ontwikkeld met een kleine toren van vijf lagen aan de zijde van de St. Josephstraat. Beide gebouwen worden verbonden door een glazen tussengedeelte. Voor het parkeren en diverse bergruimten wordt het gebouw grotendeels onderkelderd. De historische gevel met het opschrift ŽcasinoÂŽ blijft behouden.

Inloopavond Om u zo goed mogelijk te informeren over het plan en over de procedure, organiseert de gemeente Tilburg een inloopavond. De inloopavond vindt plaats op:

donderdag 4 september 2008 van 19.30 uur tot 21.00 uur locatie: Buurtcentrum Hoogvenne, Kazernehof 76

U bent van harte welkom om deze inloopavond bij te wonen. U kunt tussen 19.30 en 21.00 uur gewoon binnenlopen om de bouwtekeningen en impressies van het nieuwe gebouw te bekijken. De architect, de ontwikkelaar, medewerkers van Amarant en de gemeente zijn aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Vrijstellingsprocedure Het nieuwe plan is niet mogelijk op basis van het geldende bestemmingsplan. In het bestemmingsplan heeft de locatie onder andere de bestemming: woonhuizen, winkelhuizen, magazijnen, kantoorgebouwen en kleine bedrijven. De bouw van zorgappartementen past daar niet in. Het college wil echter graag meewerken aan het plan en is daarom een vrijstellingsprocedure gestart. Het bouwplan past namelijk in het gemeentelijk beleid om kleinschalige woonvormen voor specifieke doelgroepen te realiseren. Een vrijstellingsprocedure maakt het mogelijk om een bouwvergunning te verlenen in afwijking van het geldende bestemmingsplan.

Inspraak Het college heeft in het kader van de vrijstellingsprocedure een concept ruimtelijke onderbouwing opgesteld. Voordat de procedure wordt voortgezet, wil het college uw mening weten. Het college zal namelijk na afloop van deze stap beslissen het bouwplan aan te passen, ongewijzigd verder in procedure te brengen, of geen verdere medewerking aan het plan te verlenen.

Ter inzage Het ontwerp en de concept ruimtelijke onderbouwing liggen van 29 augustus tot en met 11 september 2008 voor inspraak ter inzage in: · het gemeentelijk informatiecentrum in Stadskantoor 1, Stadhuisplein 130 (ingang naast het paleis). Openingstijden: maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en donderdag van 13.00 tot 20.00 uur. · informatiecentrum Piushaven, Hoevenseweg 2. Openingstijden: dinsdag en donderdag 14.00 tot 16.00 uur, woensdag van 9.00 tot 12.00 uur en eerste donderdag van de maand van 18.00 tot 20.00 uur.

U vindt de concept ruimtelijke onderbouwing met bijlagen ook op de website via www.tilburg.nl onder bestemmingsplannen.

Tijdens deze periode kunt u schriftelijk inspraakreacties indienen. Deze kunt u richten