Gemeente Bussum

Bussum Cultureel 2008 presenteert Gijsbreght van Aemstel

Op vrijdag 29 augustus en zaterdag 30 augustus biedt de organisatie van Bussum Cultureel de inwoners van Bussum een unieke gelegenheid om op een historische plek van Bussum de evenzo historische theaterklassieker de Gijsbrecht van Aemstel GRATIS te zien en te ervaren.

Bussum Cultureel 2008 met de

GIJSBREGHT VAN AEMSTEL

Over een middeleeuwse oorlog in Amsterdam en een moderne oorlog in Uruzgan.

Een multidisciplinaire voorstelling met een 17e eeuwse klassieke toneeltekst, gregoriaanse techno, bewegende projectieschermen en live videocamera's op monumentale locaties.

De Gijsbreght van Aemstel is de bekendste Nederlandse theaterklassieker. Hij kent een roemruchte opvoeringtraditie, die begint bij de opening van de Amsterdamse Schouwburg aan de Keizersgracht op 3 januari 1638, waarvoor Vondel het stuk heeft geschreven als een Amsterdamse versie van de klassieke ondergang van Troje vanaf 1641 werd het toneelstuk ieder jaar opgevoerd, vanaf 1841 iedere nieuwjaarsdag in de Amsterdamse Stadsschouwburg. De intrede van het moderne toneel in 1969 vernietigde deze traditie. Er volgden slechts sporadisch opvoeringen. In 2003 was Theater Nomade de laatste vertolker. Het is Theater Nomade die het Fort Werk IV aan de A.Kuijperlaan in Bussum omtovert tot een historische plek.

Om in aanmerking te komen voor kaarten dient u zich voor maandag 15 augustus per brief of email aan te melden. In de week daarop volgend wordt u in de gelegenheid gesteld de kaarten op het gemeentehuis op te halen. Bij uw opgave dient u aan te geven voor welke voorstelling u kiest (vrijdag of zaterdag). Verdeling van de kaarten geschiedt op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen en het principe op = op. Het kan dus ook gebeuren, dat uw voorkeur voor een avond niet kan worden gehonoreerd. Let wel, twee kaarten per aanvraag.

Voordat u gaat genieten van de openlucht voorstelling in Fort Werk IV, kunt u dineren in middeleeuwse sferen. De kosten hiervoor bedragen EUR 22,50 per persoon. Hiervoor wordt u om 18.30 uur ontvangen met een hapje en een drankje en dineert u van 19.00 uur tot 20.30 uur. Deelname aan het diner kunt u aangeven bij aanmelding voor de voorstelling.

Aanmeldingen kunt u richten aan W.Herdink@bussum.nl o.v.v. Gijsbrecht van Aemstel) of Gemeente Bussum, t.a.v. W.Herdink, Postbus 6000, 1400 HA Bussum (in de linker bovenhoek vermelden: Gijsbrecht van Aemstel).