Gemeente Dongen


Dongen zoekt nieuwe verkeersbrigadiers!

De Dongense basisscholen, Veilig Verkeer Nederland afdeling Dongen en de gemeente Dongen zijn dringend op zoek naar nieuwe verkeersbrigadiers. Daarom geven zij donderdag 28 augustus om 15.30 uur het startsein voor een wervingsactie. Wethouder Ad Stoop brigadiert die middag op de Middellaan en daarnaast ontvangen alle basisschoolkinderen in week 35 een ansichtkaart waarmee ouders, verzorgers, opas en omas zich kunnen aanmelden als verkeersbrigadier. Alle kinderen die een ansichtkaart met aanmelding inleveren op school maken kans op een leuke prijs.

Dagelijks gaan in Dongen zon drieduizend leerlingen naar het basisonderwijs. Op een groot aantal locaties helpen verkeersbrigadiers de kinderen met oversteken. Zij zorgen ervoor dat de kinderen veilig op school aankomen. Helaas zijn er de laatste jaren steeds minder vrijwilligers. De inzet van verkeersbrigadiers komt daardoor in gevaar. Daarom hebben de basisscholen, Veilig Verkeer Nederland en de gemeente besloten een wervingsactie te houden. De bijbehorende ansichtkaart krijgt dezelfde vormgeving als de Wij gaan weer naar school-poster, die nu op veel plaatsen in de gemeente te zien is. Marijntje Heijblom van basisschool De Springplank in s Gravenmoer viel met dit ontwerp in de prijzen.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de wervingsactie? Neem dan contact op met de heer M. Cruijssen van de gemeente Dongen, telefoon 0162 383 334 of mcruijssen@dongen.nl