Persuitnodiging: start Groene Maand

Dit is een gezamenlijke persuitnodiging van het IVN en het ministerie van LNV

Iedereen is er nu wel van doordrongen: het klimaat zorgt voor veranderingen. Tijdens de Groene Maand in september worden honderden activiteiten georganiseerd die deze keer vooral in het teken staan van klimaat en klimaatverandering. Veertig organisaties organiseren onder meer wandelingen, fietstochten en kinderactiviteiten en nodigen iedereen uit om de natuur en het landschap te ontdekken. Het thema van deze negende Groene Maand is 'Nieuw klimaat. Nieuw Nederland.'

Op donderdag 28 augustus wordt de Groene Maand van 2008 geopend met een debat 'Nieuw klimaat. Nieuw Nederland. Nieuwe kansen voor recreatie!' op Kasteel Groeneveld in Baarn. Er is weinig aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering voor de recreatie. Heeft de recreatiesector de verplichting om te investeren in ons landschap? Verandert de aantrekkingskracht van de kust of het Groene Hart door het klimaat?

Hierover discussiëren op donderdag 28 augustus beleidsmakers, vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en vertegenwoordigers uit de recreatiesector. Kees Lever, directeur Platteland van het ministerie van LNV, opent de Groene Maand met zijn visie op klimaatverandering en de kansen voor de recreatiesector. Mevrouw Chantal de Jonge, van de Stichting Recreatie, presenteert de resultaten van het onderzoek over de gevolgen van klimaatverandering voor recreatie en toerisme.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte welkom bij de opening van de Groene Maand met als thema 'Nieuw klimaat. Nieuw Nederland. Nieuwe kansen voor recreatie?'. Het debat start om 13.00 uur in Kasteel Groeneveld te Baarn. Journalisten kunnen zich bij binnenkomst aanmelden.

De Groene Maand is een initiatief van het IVN, Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie, die bij de uitvoering vele (overheids)organisaties betrekt.

Noot voor redacties (