Gemeente Almere

Opening JOP's Tussen de Vaarten

28-08-2008 | Start: 17:00 | Eind: 20:00 | Locatie: Hagevoortdreef

Pannademonstraties, basketballclinics en een graffitiworkshop. Een kleine greep uit de festiviteiten bij de opening van de Jongeren Ontmoetings Plekken (JOP's) in Tussen de Vaarten op donderdag 28 augustus a.s. van 17.00 - 20.00 uur.

De JOP's bevinden zich op drie locaties. Aan de Vincent van Goghstraat, aan het Appelpad en bij het viaduct aan de Hagevoortdreef. Deze JOP's zijn gerealiseerd door de gemeente Almere in samenspraak met de jongeren, die in Tussen de Vaarten wonen. We zijn trots op het resultaat en willen dit graag vieren!

Hoe ziet het programma eruit?
Het programma is globaal als volgt:

- 17.00 uur: basketballclinic + pannademonstratie op de JOP aan de Vincent van Goghstraat;

- 17.45 uur: pannademonstratie + skatedemonstratie op de JOP aan het Appelpad;

- 18.30 uur: basketballclinic + pannademonstratie + graffitiworkshop op de JOP bij het viaduct aan de Hagevoortdreef.

Rond 18.15 uur officiële opening van alle JOP's door Klaas Dijkhuis, gebiedsmanager Almere Stad Oost, op de JOP aan de Hagevoortdreef. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje en (live)muziek!

Enquête
Er zijn 819 enquêteformulieren verstuurd en 255 jongeren stuurden een ingevulde vragenlijst retour. Via een enquête konden jongeren tussen de 12 en de 18 jaar kenbaar maken wat zij graag aan voorzieningen op de JOP's wilden zien. Voetbal (zowel panna als gewoon op gras), basketball en fitness werd door veel jongeren gewenst. En een overdekte zit. Lekker droog zitten als het regent. De gemeente is zoveel mogelijk aan de wensen van de jongeren tegemoet gekomen. De plannen voor de JOP's zijn gepresenteerd aan de buurtbewoners. Met het invullen van de vragenlijst maakten de jongeren kans op een cadeaubon van 20,=.