Gemeente Hoorn


Hoorn huldigt Lobke en Marcelien op Roode Steen

26 augustus 2008 - Op donderdag 28 augustus huldigt het gemeentebestuur van Hoorn Lobke Berkhout en Marcelien de Koning. De Hoornse zeilsters wonnen in Peking zilver in de 470-klasse.

Als onderdeel van hun feestelijke terugkeer in Nederland maken de drievoudige wereldkampioenen zeilen en nu ook olympisch medaillewinnaars donderdag een rijtoer vanaf het Kerkplein om 11.50 uur door de binnenstad van Hoorn en spreekt wethouder Cilia van Weel van sportzaken haar felicitaties uit op de Roode Steen. Daarna gaat de muzikale kaasshow op de Roode Steen van start. Iedereen is van harte welkom om Lobke en Marcelien toe te juichen!

In 1994 ontving Lobke al de bronzen sportpenning van de gemeente hoorn als winnares van het Europees kampioenschap in de Optimist klasse. In 2000 kreeg zij samen met Marcelien de zilveren sportpenning van Hoorn als wereldkampioen Junioren in de 470-klasse. In 2005 volgde de gouden sportpenning voor beiden als wereldkampioenen in de 470-klasse. In 2006 werden zij wederom wereldkampioenen en in 2007 sloten zij hun deelname aan de WK in Portugal af met een derde gouden medaille op rij. De zeilsters hebben inmiddels een ereplek met een actiefoto in de regionale Wall of Fame in kunstijsbaan De Westfries.

Het programma voor donderdag 28 augustus ziet er als volgt uit:

11.50 uur: Marcelien en Lobke maken vanaf het Kerkplein in een open rijtuig een rijtoer naar de Roode Steen De route: Kerkplein - Nieuwstraat Gouw Gedempte Turfhaven Veemarkt Kleine Noord Grote Noord - rondje op de Roode Steen 12.15 uur: Aankomst op de Roode Steen. Ontvangst door wethouder Cilia van Weel 12.30 uur: Marcelien en Lobke luiden de bel ten teken dat de kaasmarkt van start gaat